Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Slovenky pred turnajom v Chebe na sústredenie do Mosta


07.09.2014


Ďalšie zmeny v nominácii hádzanárok Slovenska na sústredenie v Moste a turnaj v Chebe


Hádzanárky Slovenska sa v pondelok ráno zišli v Bratislave, odkiaľ vzápätí nabrali smer Most, kde pobudnú do stredy na sústredení pred 41. ročníkom medzinárodného turnaja žien "O štít mesta Cheb" (11. - 13. 9. 2014). V nominácii prišlo k viacerým zmenám. Z pôvodnej budú chýbať Andrea Czanik (neuvoľnil ju klub), Eva Minárčiková (zranila sa v prípravnom zápase), Dagmar Stuparičová (klubové povinnosti) a Andrea Kertészová (ospravedlnila sa z rodinných dôvodov). Namiesto nich hlavný kouč Dušan Poloz povolal Dianu Tomášechovú, Alicu Kostelnú z DHC Sokol Poruba a Karin Bujnochovú z HK Slovan Duslo Šaľa, ktorá na poslednú chvíľu nahradila chorú Barboru Königovú (tá pôvodne nefigurovala v nominácii, ale po výpadkoch dvoch pivotiek dostala dodatočnú pozvánku). Na pondelkovom zraze sa nehlásil kompletný káder. Štyri z hráčok pôsobiacich v Česku (Súkenníková, Rajnohová, Tomášechová, Kostelná) sa pripoja k tímu v Moste, kam pricestuje potom aj Bujnochová.

"Najideálnejšie by bolo, keby sme mali k dispozícii všetky hráčky, s ktorými rátame na decembrové ME, aby sme sa mohli čo najlepšie zohrať. Žiaľ, nejde o asociačný termín, ale na druhej strane to bude vhodná príležitosť vyskúšať niektoré nové hráčky, lebo sa musíme pozerať aj do budúcnosti," uviedol pre agentúru  asistent trénera SR Peter Olšavský. 

V Chebe sa Slovenky postupne od štvrtka do soboty stretnú s Bieloruskami, domácimi Češkami a Poľkami. "Sme radi, že si môžeme zahrať proti kvalitným súperom, ktorí nás tam čakajú. Turnaj bude pre nás dobrou previerkou. Počas najbližších dní si chceme zopakovať systémy obrany, prechodovej fázy i útočných kombinácií a vyskúšať alternatívy s novými hráčkami," dodal Olšavský. 

Pre slovenské hádzanárky pripravujúce sa na tohtoročný európsky šampionát v Chorvátsku a Maďarsku bude pred spomenutým podujatím v Chebe testom výkonnosti utorkový prípravný zápas s úradujúcim českým majstrom DHK Baník Most. Ešte pred ním stihnú absolvovať dva tréningy (pondelok večer, utorok predpoludním) a pred stredajším odchodom do dejiska turnaja budú trénovať ešte raz. 

Od 5. - 12. októbra je naplánovaný ďalší zraz, tentoraz už v asociačnom termíne. Reprezentantky SR počas neho buď odohrajú dve priateľské stretnutia s Rakúskom, alebo sa zúčastnia na turnaji v Maďarsku. 

Nominácia reprezentácie hádzanárok Slovenska na sústredenie v Moste a medzinárodný turnaj v Chebe: 
brankárky: Martina Túrociová (HC Zlín/ČR), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske) 
pivotka: Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Diana Tomášechová (DHC Sokol Poruba/ČR), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Silvia Szücs (SVG Celle/Nem.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Alica Kostelná (DHC Sokol Poruba/ČR), Tetyana Trehubová, Martina Bačíková (obe Iuventa Michalovce), Karin Bujnochová (HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske) 


 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL