Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Kováčiková s vážnym zranením ľavého kolena


07.09.2014


Definitívna diagnóza bude známa po pondelňajšom vyšetrení


Slovenskú hádzanárku Petronelu Kováčikovú zrejme čaká dlhodobá maródka. Letná posila nemeckého druholigového klubu BV Borussia 09 Dortmund si krátko po začiatku druhého polčasu sobotňajšieho zápasu 1. kola národného pohára proti HSG Bensheim/Auerbach (32:23 pre jej tím) pri streleckom pokuse bez cudzieho zavinenia roztrhla krížny väz ľavého kolena.

"Sme z toho v šoku. Družstvo sa však s touto situáciou dobre vyrovnalo, som naň veľmi hrdá," povedala trénerka Ildikó Barnová podľa portálu Der Westen. Internetová stránka klubu informovala, že definitívna diagnóza bude známa po pondelňajšom vyšetrení. "Spoločne s fanúšikmi želáme ´Nelly´ čo najrýchlejšie uzdravenie," uvádza sa na webe bvb-handball.de. 

Krídelníčka Kováčiková si v predchádzajúcej sezóne zahrala za druholigový nemecký TSG Ober-Eschbach a potom od februára aj za účastníka I. ligy SG BBM Bietigheim, kde bola spoluhráčkou svojej krajanky Simony Pilekovej. Za predchádzajúceho kouča reprezentácie žien SR Petra Sabadku patrila Kováčiková do kádra národného tímu. Dvadsaťjedenročná Slovenka, ktorá pred rokom 2013 hrávala aj za treťoligový TV Grenzach, strelila v ostatnej sezóne 115 gólov (2 z pok. hodov) za Ober-Eschbach a 4-krát skórovala za Bietigheim. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL