Apr 2024
PUSŠPSN
18

W17 EHF Euro 2015

Hráčky chcú zaujať výkonmi, ME veľkou motiváciou


08.09.2014


Martina Bačíková (stredná spojka reprezentácie SR): "Myslím si, že boj o miesto v kádri sa začal už v uplynulej sezóne"


Na pondelkovom zraze slovenskej hádzanárskej reprezentácie žien v bratislavskom sídle SZH sa ako prvé objavilo kvinteto hráčok Iuventy Michalovce. Medzi nimi bola aj Martina Bačíková, ktorá sa do tímu úradujúceho majstra SR vrátila po hosťovaní v HC Veselí nad Moravou v sezóne 2013/2014. "Rozdiel oproti tomu, keď som v minulosti chodila na zrazy z Veselí, je v tom, že teraz viac trénujeme a som lepšie pripravená," povedala  23-ročná michalovská rodáčka, ktorá by si rada zahrala na decembrových ME v Maďarsku a Chorvátsku. "Myslím si, že boj o miesto v kádri sa začal už v uplynulej sezóne. Každá z nás sa chce dostať do nominácie. Nebude to jednoduché, ja sa určite nevzdám a zabojujem," tvrdí Bačíková. Pri neúčasti Petry Beňuškovej sa na tohtotýždňovom medzinárodnom turnaji v Chebe bude striedať na poste strednej spojky s Klaudiou Michnovou. "Vnímam to ako šancu, že dostanem viac priestoru na palubovke. Keď mi dá tréner príležitosť, budem chcieť ukázať všetko, čo som natrénovala."

V dobrej nálade prišla aj jej klubová spoluhráčka Tetyana Trehubová. "Už som sa zrazu nevedela dočkať, s babami sme sa totiž dlhšie nevideli. Teším sa na dobrý turnaj, na ktorom chceme dobre zahrať a dosiahnuť čo najlepšie výsledky. Samozrejme, aj nacvičiť určité veci," poznamenala ľavoruká ukrajinská rodáčka so slovenským občianstvom. 

Jednou z tria brankárok v aktuálnom výbere je Simona Súlovská, ktorá si tiež uvedomuje, že nasledujúce obdobie bude dôležité pre zostavenie konečnej nominácie na európsky šampionát. "Každá z nás sa chce ukázať v čo najlepšom svete. S rovnakým zámerom sem prišli aj nové hráčky. Je to len na prospech veci, keď sa zväčšuje konkurencia. V akej som forme? Uvidíme, keďže sme ešte stále v prípravnom období. Raz je to lepšie, inokedy horšie, ale verím, že sa to ustáli a budem podávať dobré výkony," uviedla opora HK Slávia Partizánske. 

Skorý budíček mala hádzanárka bundesligového nováčika SVG Celle Silvia Szücs. Debutantka v národnom tíme žien si musela privstať, keďže ju čakal let z nemeckého Hannoveru do Viedne. V metropole SR sa hlásila niečo po deviatej hodine s očakávaniami i menšou nervozitou. "Tešila som sa na zraz. Pre mňa je to veľká česť, že môžem reprezentovať. Slovensko postúpilo na ME a mojím cieľom je vybojovať si miesto v kádri. Som ešte mladá a nemám toľko skúseností, ale dúfam, že mi to vyjde. Vynasnažím sa odovzdať maximum. Zopár dievčat poznám z juniorskej reprezentácie, takže nie som až natoľko nová a budem to mať so začlenením do kolektívu o niečo ľahšie," povedala sympatická 21-ročná sestra hádzanárskeho reprezentanta Csabu Szücsa. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL