Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Trehubová vníma konflikt na Ukrajine ako politickú hru


09.09.2014


"Je to zbytočné, trpia obyčajní ľudia," tvrdí Tetyana Trehubová (reprezentantka SR v hádzanej), ktorej brat takmer doplatil na ozbrojený konflikt medzi ukrajinskou armádou a proruskými separatistami, z bojov vyviazol so zranením nohy


Ozbrojený konflikt na území Ukrajiny sa bytostne týka slovenskej hádzanárskej reprezentantky Tetyany Trehubovej. Rodáčka z Užhorodu má od mája tohto roka občianstvo SR, pôsobí od januára 2010 v Michalovciach, ale svoju rodinu má na Ukrajine.

Na nepokoje takmer doplatil jej mladší brat. "Má 19 rokov a je vojakom z povolania. Hoci jeho rotu nepovolali do zóny konfliktu, on tam išiel dobrovoľne. Zúčastnil sa na bojoch proti proruským separatistom v donecko-luhanskej oblasti. Nedávno utrpel zranenie po výbuchu míny. Trafila ho do nohy. Našťastie, napriek zásahu nie je to nič vážne. Teraz je už doma na 
´péenke´," prezradila pre 25-ročná ľavoruká hádzanárka. 

Trehubová sa zaujíma o dianie v krajine, kde žijú jej najbližší, a so znepokojením vníma všetky zlé správy. "Samozrejme, človek si tieto udalosti berie k srdcu, keď vidí, čo sa deje v jeho rodisku. Odkedy je však brat doma, môžem aj ja pokojnejšie spávať. Predtým som bola nervózna a vždy som sa zaujímala, čo je nové a či je v poriadku - živý a zdravý," pokračovala opora Iuventy Michalovce. 

Pravá spojka či krídelníčka úradujúceho slovenského majstra odsudzuje násilie, na ktoré často dopláca aj bežné obyvateľstvo. "Celé je to úplne zbytočné. Nikto vlastne nevie, za čo sa tam bojuje. Podľa mňa sú to len politické hry, pre ktoré trpia obyčajní ľudia," dodala Trehubová, ktorá v júni pomohla reprezentácii SR k prerušeniu takmer dvadsaťročného čakania na štart na vrcholnom podujatí a k postupu na ME 2014 v Maďarsku a Chorvátsku. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL