Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Slovenky na turnaji v Chebe zavŕšia prvú časť prípravy na ME


10.09.2014


Slovenské hádzanárky čakajú tento týždeň v príprave na ME štyri zápasy - jeden priateľský s majstrom ČR Mostom a tri turnajové proti Bieloruskám, Češkám a Poľkám


Hádzanárky Slovenska začali v pondelok prípravu na decembrové majstrovstvá Európy v Maďarsku a Chorvátsku. Tento týždeň si otestujú výkonnosť na 41. ročníku medzinárodného turnaja žien "O štít mesta Cheb" (11. - 13. 9. 2014). Keďže nejde o asociačný termín, nemá trénerský triumvirát Dušan Poloz - Peter Olšavský, Ján Lajčák k dispozícii kompletný káder. Navyše, k vynúteným zmenám prišlo aj tesne pred pondelkovým zrazom. V 18-člennom kádri zostala len jedna klasická pivotka Dominika Horňáková.

Slovenky sa zišli v pondelok ráno v Bratislave, odkiaľ odcestovali do Mosta na krátke sústredenie. Jeho súčasťou bude okrem troch tréningových jednotiek aj utorkový večerný prípravný zápas proti domácemu úradujúcemu českému šampiónovi DHK Baník Most. 

"Slovenský zväz hádzanej mi vyšiel v ústrety v tom, že na ceste do Chebu sa reprezentácia zastaví na dva dni v Moste, takže máme možnosť odohrať priateľské stretnutie, v ktorom budem zainteresovaný v oboch družstvách. Baník bude koučovať môj asistent Jirka Hanus a Slovensko asistenti Peter Olšavský s Jánom Lajčákom. Ja to budem všetko pozorovať s odstupom. Pre Slovenky má duel význam, pretože sme sa skoro tri mesiace nevideli, takže je dôležité, aby sme si spolu zahrali pred turnajom v Chebe, kde nás budú čakať traja veľmi kvalitní súperi," uviedol hlavný kouč žien SR Dušan Poloz pre klubový web. 

Jeho zverenky na tradičnom turnaji postupne čakajú v hale Lokomotivy Cheb konfrontácie proti Bieloruskám (štvrtok o 20.00 h), s domácimi Češkami (piatok 20.00 h) a s Poľkami (sobota 14.00 h), ktoré sú takisto ako Slovenky účastníčkami decembrového európskeho šampionátu. "Na turnaji v Chebe budeme pravdepodobne čeliť obranám 0-6, s ktorou sa proti nám predstaví v utorok aj Most, takže budeme nacvičovať útočný systém proti tejto forme defenzívy. Bude to vhodná príprava," dodal Poloz, ktorý na klubovej úrovni vedie práve Baník Most. 

Rakúsko ako víťaz jubilejného 40. ročníka nebude v Chebe obhajovať prvenstvo. Slovensko má na konte tri triumfy (1999, 2000 a 2007), ktoré dosiahlo zhodne pod vedením trénera Tomáš Kuťku. Reprezentantky SR vlani na podujatí neštartovali, v roku 2012 skončilo družstvo vtedajšieho kouča Petra Sabadku na 2. priečke za Maďarskom. 


Nominácia reprezentácie hádzanárok Slovenska na medzinárodný turnaj v Chebe (11. - 13. 9. 2014): brankárky: Martina Túrociová (HC Zlín/ČR), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske) pivotka: Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce) krídelníčky: Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Diana Tomášechová (DHC Sokol Poruba/ČR), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Silvia Szücs (SVG Celle/Nem.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Alica Kostelná (DHC Sokol Poruba/ČR), Tetyana Trehubová, Martina Bačíková (obe Iuventa Michalovce), Karin Bujnochová (HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske). 

Program 41. ročníka medzinárodného turnaja žien "O štít mesta Cheb": 
štvrtok 11. 9.: Poľsko - Česko (18.00 h), Bielorusko - Slovensko (20.00) 
piatok 12. 9.: Poľsko - Bielorusko (18.00), Česko - Slovensko (20.00) 
sobota 13. 9.: Slovensko - Poľsko (14.00), Bielorusko - Česko (16.00) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL