Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Kolpak na hráčskej súpiske Tatrana Prešov


10.09.2014


Tatran Prešov preklenie absenciu zraneného Svetislava Verkiča s pomocou Maroša Kolpaka


Dlhodobé zranenie srbskej brankárskej opory Svetislava Verkiča, ktorý má problémy s okom, prinútilo kompetentných v hádzanárskom Tatrane Prešov zaoberať sa otázkou gólmana. Riešenie našli v interných zdrojoch, dres si opäť obliekol člen realizačného tímu trénera Petra Dávida a kouč brankárov Maroš Kolpak, ktorého už doplnili na hráčsku súpisku úradujúceho slovenského šampióna.

Štyridsaťtriročný prešovský rodák Kolpak bol medzi tri žrde pripravený nastúpiť už na víkendovom turnaji 1. skupiny kvalifikácie Ligy majstrov mužov v bieloruskom Breste, kde Šarišania stroskotali na domácom Meškove (24:26) a štvrtý rok za sebou im ušla miestenka do skupinovej fázy prestížnej súťaže. Kolpak tam spolu s juniorom Matejom Vernarským kryl chrbát Čechovi Jakubovi Krupovi. 

"V prípade Verkiča je tu pozitívna informácia od primára očného oddelenia prešovskej fakultnej nemocnice Jána Ahlersa. Čakajú ho síce ešte dve operácie oka, ale po predošlých nie práve priaznivých prognózach by zhruba do šiestich týždňov mal byť v poriadku. Dovtedy však nemôžeme ostať len pri Krupovi a mladom talente Vernarskom. Preto sme sa dohodli so skúseným Kolpakom, minulosti jedným zo špičkových európskych brankárov, že sa zapojí do prípravy," informoval Korzár majiteľ prešovského Tatrana Miloslav Chmeliar. 

Maroš Kolpak je dvojnásobným najlepším hádzanárom SR (1996 a 1997). Podstatnú časť svojej kariéry odchytal v Nemecku, kde pôsobil aj v I. bundeslige (SG Kronau/Östringen, Rhein-Neckar Löwen). Naposledy hrával v sezóne 2012/2013 za HC winLand Michalovce, ktorému pomohol k zisku extraligového bronzu. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL