Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Topoľčany i Hlohovec o potvrdenie postupu v Pohári EHF


11.09.2014


Dva slovenské hádzanárske kluby s reálnou šancou na účasť v 2. kole Pohára EHF mužov


Duo slovenských zástupcov v Pohári EHF v hádzanej mužov 2014/2015 je na prahu postupu do 2. kvalifikačného kola tejto európskej súťaže. Po víťazstvách v prvých zápasoch však HK Agro Topoľčany i HC Sporta Hlohovec musia potvrdiť svoje reálne šance na postup v sobotňajších odvetách.Hádzanári Topoľčian príjemne prekvapili na úvod 1. kola na palubovke holandského HV KRAS/Volendam, kde vďaka dobrému výkonu zvíťazili 32:29. „Ešte nie je nič rozhodnuté. Súper, ktorého máme dobre prečítaného, pôjde do odvety s ešte väčším odhodlaním. Sme len v polčase boja o postup z 1. kola. Očakávam ešte náročnejší duel najmä z psychického hľadiska. Ak to chalani zvládnu v hlavách, tak to ostatné sa dostaví,“ povedal Ivan Pompoš, kouč úradujúceho slovenského vicemajstra, ktorý neodohrá domáci duel v Topoľčanoch. Keďže tamojšia hala nespĺňa predpisy EHF, topoľčianski hráči budú mať domáce prostredie v neďalekom Partizánskom. Hrá sa v sobotu 13. septembra od 18.00 h, rozhodujú Macedónci Mitrevski a Todorovski. Na postupujúceho z dvojice Topoľčany - Volendam čaká v októbrovom 2. kole holandský protivník Targos Bevo HC, ktorý neuspel v kvalifikácii Ligy majstrov. 

Výbornú východiskovú pozíciu si utvorili hádzanári Hlohovca, keď pred svojím publikom zdolali družstvo Bursa Nilüfer BK 35:25. Na horúcej tureckej pôde ich však určite nečaká prechádzka ružovým sadom. Bursa napriek hladkej prehre ukázala, že má kvalitu. „Odveta bude ešte veľmi náročná,“ upozornil už po jednoznačnom domácom víťazstve kormidelník Sporty Martin Lipták. Výstrahou pre Hlohovčanov môže byť príklad hádzanárov 1. MHK Košice, ktorí v sezóne 2006/2007 prehrali v 2. kole PVP na ihrisku istanbulského Besiktasu 28:39 a domáca výhra 28:21 im už na postup ďalej nestačila. Ak hlohovskí hráči pristúpia k duelu zodpovedne, po záverečnom hvizde by sa mali tešiť na októbrový dvojzápas 2. kvalifikačného kola proti portugalskému Sportingu CP Lisabon, štvrťfinalistovi lanskej edície P-EHF. Oba kluby - Topoľčany i Hlohovec - sa na odvety naladili víťazne v predohrávkach 3. extraligového kola proti ŠKP Bratislava (37:22), resp. v Modre (32:18). 

Pohár EHF mužov 2014/2015 - kvalifikácia - 1. kolo - odvety: sobota 13. 9.:                                                                     15.00 h SELČ Bursa Nilüfer BK (Tur.) - HC Sporta Hlohovec (SR), rozhodujú: Di Domenico a Fornasier z Talianska, prvý zápas 25:35                                                                                                                                                                                   18.00 h HK Agro Topoľčany (SR) - HV KRAS/Volendam (Hol.), hrá sa v Partizánskom, rozhodujú: Mitrevski a Todorovski z Macedónska, prvý zápas 32:29 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL