Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Reprezentanti SR začali prípravu na úvod kvalifikácie ME 2016


22.09.2014


Hádzanárov Slovenska preveria extraligové tímy ŠKP Bratislava a MŠK Považská Bystrica


Hádzanári Slovenska sa v pondelok zišli v Bratislave, kde krátkym dvojdňovým sústredením začali prípravu na blížiaci sa jesenný štart kvalifikácie ME 2016. Tréner Zoltán Heister musel zúžiť 18-členný káder, po viacerých ospravedlneniach má v pondelok a utorok k dispozícii 16 hráčov. "Martin Straňovský má klubové povinnosti, Csaba Szücs je chorý - má virózu, Olivera Rábeka trápia problémy s chrbtom, nehral ani cez víkend a dostáva infúzie, Branislav Cigáň pôjde na operáciu ramena," zhrnul absencie kormidelník SR, ktorý dá šancu nováčikovi v národnom tíme Marekovi Kováčechovi z maďarského Balmazújvárosu.

Po pondelkovom predpoludňajšom tréningu bude nasledovať večer o 19.00 h v Mlynskej doline prípravný zápas s ŠKP Bratislava. Utorkový program bude mať rovnakú náplň - najskôr tréningová jednotka a potom od 18.00 h v Považskej Bystrici stretnutie s miestnym extraligistom. 

"Samozrejme, radi by sme si zahrali proti nejakému národnému tímu, ale nie je jednoduché vybaviť na tento termín súpera. Navyše, nechceli sme ďaleko cestovať. Na druhej strane nám to momentálne aj vyhovuje, keďže hráči sú v kluboch dosť vyťažení. Na tréningoch i zápasoch sa zameriame na takticko-technickú stránku. Keďže sa stretávame po pár mesiacoch, obnovíme súhru, oprášime si herné systémy a už sa začneme zameriavať aj na blížiacu sa kvalifikáciu. Pred októbrovým vstupom do nej nebudeme mať veľa času, preto chceme hráčom ukázať našich najbližších protivníkov," uviedol  Zoltán Heister. 

Slovenskí hádzanári sa v rámci 3. kvalifikačnej skupiny najskôr predstavia 29. 10. 2014 v Koperi proti Slovincom a 1. novembra privítajú v Bratislave Švédov. S Lotyšmi si v boji o ME zmerajú sily až na budúci rok. 


Nominácia mužskej reprezentácie hádzanárov Slovenska na sústredení v Bratislave (22. - 23.09. 2014): 
brankári: Teodor Paul (Grundfos Tatabánya KC/Maď.), Miloš Putera (TV Grosswallstadt/Nem.), Marián Žernovič (HC Sporta Hlohovec) 
pivoti: Michal Kopčo (Tatran Prešov), Martin Slaninka (HK Agro Topoľčany), Tomáš Adamčík (MŠK Považská Bystrica) 
krídla: Marek Kováčech (König-Trade Balmazújvárosi KK/Maď.), Martin Briatka (HK Agro Topoľčany), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava), Martin Miženko (HC Sporta Hlohovec) 
spojky: Patrik Hruščák (HC Empor Rostock/Nem.), Lukáš Gamrát (Eintracht Hildesheim/Nem.), Marek Mikéci (HSG Varel-Friesland/Nem.), Lukáš Urban (Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (HC Sporta Hlohovec), Karol Zechmeister (ŠKP Bratislava) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL