Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Poloz nominoval na októbrový zraz reprezentácie SR


22.09.2014


Slovenky na záver októbrového sústredenia na turnaj do Maďarska


Hádzanárky Slovenska sa najbližšie zídu v pondelok 6. októbra. V zatiaľ presne neurčenom mieste na juhu SR začnú ďalšiu fázu prípravy na decembrový vrchol - majstrovstvá Európy v Maďarsku a Chorvátsku. Hlavný kouč Dušan Poloz nominoval 19-členný káder vrátane 10 legionárok. V porovnaní so septembrovou akciou a turnajom "O štít mesta Cheb", na ktorom jeho zverenky obsadili posledné 4. miesto, budú k dispozícii už aj pivotky Andrea Czanik, Eva Minárčiková, stredná spojka Petra Beňušková a pravá krídelníčka Lýdia Jakubisová, ktorá sa po dlhodobom zranení kolena vracia do národného tímu po takmer roku. Pôvodne figurovala v nominácii aj Martina Školková, ale namiesto zranenej ľavej spojky dostala pozvánku Martina Bačíková.Sústredenie potrvá do 9. októbra, keď bude nasledovať presun do maďarského Szigetszentmiklósi neďaleko Budapešti na medzinárodný turnaj Provident Cup (10. - 12. 10), na ktorom budú súpermi Sloveniek postupne výbery Česka, Maďarska a Rakúska. 


Nominácia reprezentácie hádzanárok Slovenska na októbrový zraz a medzinárodný turnaj v Maďarsku: brankárky: Martina Túrociová (HC Zlín/ČR), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske) 
pivotky: Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Silvia Szücs (SVG Celle/Nem.), Petra Beňušková (Stella Saint-Maur/Fr.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Tetyana Trehubová, Martina Bačíková (obe Iuventa Michalovce), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske), Andrea Kerteszová (HK Slovan Duslo Šaľa)





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL