Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Školkovej mesačná pauza pre zranenie členka


23.09.2014


Martina Školková v najbližšom čase nepomôže svojmu francúzskemu klubu a ani reprezentácii SR


Slovenská hádzanárska reprezentantka Martina Školková, ktorá tiež pomohla vybojovať postup na tohtoročný európsky šampionát v Maďarsku a Chorvátsku, musí najbližšie týždne nútene pauzovať. Tréner reprezentácie SR Dušan Poloz počítal s ľavou spojkou Cercle Dijon Bourgogne na októbrový zraz národného tímu aj s účasťou na medzinárodnom turnaji Provident Cup v Szigetszentmiklósi.
Osud to však zariadil inak. Školková sa ospravedlnila pre zranenie, a tak sa namiesto nej dostala do nominácie Martina Bačíková z Iuventy Michalovce. "Áno, je to pravda. Momentálne som zranená. V piatkovom ligovom zápase som si spravila silný výron. Robila som kľučku a pri kontakte so súperkou som si podvrtla členok. V sobotu som už aj absolvovala vyšetrenia, ktoré ukázali, že jeden väz mám celkom roztrhnutý. Nemám sadru, ale na týždeň som dostala špeciálnu ortézu," opísala svoj aktuálny zdravotný stav 29-ročná Slovenka. 

Čas sa kráti a ME 2014, na ktorých by odchovankyňa Partizánskeho nechcela chýbať, sú na programe v decembri. "Mrzí ma to, ale čo narobím. Verím, že o mesiac bude môcť opäť hrať. V klube je o mňa super postarané, takže azda na novembrový zraz reprezentácie, ak ma tréner Poloz zavolá, budem môcť prísť," nevzdáva M. Školková boj o účasť na šampionáte. 

Dijon ako nováčik najvyššej francúzskej súťaže žien je v tabuľke po troch kolách na 8. mieste so ziskom 4 bodov. "Začiatok ligy bol pre nás menej vydarený. Hneď na úvod sme vysoko 16:33 podľahli družstvu Nice, ktoré sa posilnilo o reprezentantky Darleuxovú či Lacrabéreovú. Potom sme už zahrali dobre. Dosiahli sme remízu 28:28 proti Nantes, ale, žiaľ, na palubovke Nimes sme prehrali 27:28. Neboli sme to však my, kto musel celý duel naháňať skóre. Škoda, možno keby som sa nezranila hneď na začiatku druhého polčasu, tak by som dievčatám pomohla. Mrzí nás výsledok tohto zápasu," dodala bývalá hráčka Michaloviec a ŠKP Bratislava, ktorá v prvom stretnutí skórovala raz, v druhom päťkrát a v treťom sa do svojho zranenia nestihla zapísať do streleckej listiny. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL