Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Dubajovú povedie v Poľsku Daniš


25.09.2014


Dušan Daniš sa stal trénerom hádzanárok MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz


Slovenský hádzanársky tréner Dušan Daniš sa vracia na scénu, nie však na domácu, ale zahraničnú. Skúsený odborník sa v týchto dňoch dohodol na angažmáne v poľskom prvoligovom klube MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz, kde bude jeho zverenkou aj reprezentantka SR Katarína Dubajová.

Daniš v uplynulej sezóne netrénoval, predtým dva roky viedol dorastenky v Iuvente Michalovce, s ktorej družstvom žien získal tri tituly majstra SR (v rokoch 2006, 2007, 2011), trikrát triumfoval vo WHIL (2005, 2006, 2007) a dvakrát v Slovenskom pohári (v sezónach 2007/2008 a 2010/2011). Rodák z Banskej Bystrice s domicilom v Prešove bol v minulosti kormidelníkom reprezentácie SR a úspechy dosiahol aj na lavičkách ZVL Prešov, Slovana Duslo Šaľa, Interu Bratislava a už spomenutých Michaloviec. Šesťdesiatosemročný kouč nahradil vo funkcii v Nowom Saczi Lucynu Zygmuntovú. V stredu prvýkrát viedol svoje nové zverenky a súťažnú premiéru by mal absolvovať v sobotu na pôde tímu Energa AZS Koszalin. 

"Veríme, že nám jeho angažovanie pomôže. Daniša poznám ako trénera, viedol ma v Šali, keď som mala 17 rokov. Bol to môj prvý kouč po prechode do družstva žien a najvyššej slovenskej súťaže," uviedla jediná Slovenka v kádri MKS Olimpia-Beskid. 

Hádzanárkam MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz nevyšiel vstup do nového ročníka, nula bodov na konte z troch zápasov znamená aktuálne predposlednú 11. priečku. 

Dubajová napriek problémom s achilovkou je stále oporou družstva a ťahá ho aj gólmi. V prvých dvoch kolách ich nastrieľala sedemnásť (8+9), uplynulý víkend ju pribrzdila choroba a skórovala jedenkrát. V poradí kanonierok je šestnásta, ale oproti ostatným hráčkam má k dobru jeden odložený zápas. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL