Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Pikantný súboj v Moste, krst ohňom pre ŠKP


26.09.2014


Súboj Most - Šaľa tentoraz už na palubovke ako šláger 2. kola WHIL


Žreb 13. ročníka spoločnej slovensko-českej súťaže v hádzanej žien (WHIL) dal dokopy už v 2. kole dva kluby, ktoré si počas letného prestupového obdobia v súvislosti s lanárením hráčok vymenili niekoľko odkazov nesvedčiacich o korektných vzťahoch, ale napokon sa všetko urovnalo. Zaujímavý súboj dvoch špičkových družstiev svojich krajín je na programe v sobotu od 18.00 h v Moste. Špecifickú príchuť bude mať najmä pre dve nové slovenské hráčky DHK Baník - Luciu Súkenníkovú a Simonu Szarkovú, ktoré k českému majstrovi prišli práve zo Šale. V polčasovej prestávke bude autogramiáda hokejistov extraligového klubu HC Verva Litvínov. 

"Nemôže byť pochýb, že tím zo Šale bude takisto ako dlhé roky predtým aj teraz atakovať popredné priečky interligovej tabuľky. Aj keď je podľa môjho názoru favoritom družstvo hostiek, som presvedčený, že naše premiérové vystúpenie s podporou divákov a našou túžbou po víťazstve bude sláviť úspech," uviedol kormidelník DHK Baník Dušan Poloz. 

Jeho náprotivok zo šalianskej lavičke neprijal pozíciu favorita. "Po celkom vydarených zápasoch v príprave, z ktorých som mal dobrý pocit, nastalo po prvom kole s Olomoucom určité vytriezvenie. Aj keď zápasíme so zraneniami niektorých hráčok, nemôže to byť z našej strany argument k výhovorkám, lebo sú tu ďalšie šikovné dievčatá, ktoré majú potenciál a možnosť využiť príležitosť chopiť sa šance. Som presvedčený , že rekordná séria jednogólových prehier z uplynulého ročníka WHIL na pôde najväčších konkurentov už nebude pokračovať. Verím svojim dievčatám, že na severe Čiech odovzdajú všetko, čo je v nich, predvedú zodpovedný a oduševnený výkon. Za favorita tohto zápasu považujem jednoznačne domáci Most," uviedol na klubovej stránke kouč Dusla Rudolf Petrikovič. 

V sobotu budú v akcii aj ďalšie dvaja slovenskí zástupcovia. Majstrovská Iuventa Michalovce si bude od 17.30 h plniť úlohu favorita proti Sokolu Písek a v rovnakom čase nastúpi HK Slávia Partizánske proti HC Veselí nad Moravou. Do tretice o 17.30 h sa bude hrať derby DHK Zora Olomouc - HC Zlín. Víkendový program 2. kola uzavrie v nedeľu od 17.00 konfrontácia DHC Slavia Praha - ŠKP Bratislava. Pre hostky, ktorých účinkovanie v súťaži bolo donedávna ešte otázne, zažijú na palubovke českého vicemajstra krst ohňom. 

Nováčik WHIL Bemaco Prešov si svoj duel 2. kola proti DHC Sokol Poruba odložil na február budúceho roka. Priaznivci hádzanej v centre Šariša však nebudú počas víkendu ukrátení, lebo v nedeľu od 14.00 h privítajú v domácom prostredí v predohrávke 6. kola Sokol Písek, ktorý zakončí svoje víkendové vystúpenie na východe SR. 


Program víkendových stretnutí 2. kola WHIL: 

sobota (27. 09.): 
Iuventa Michalovce - Sokol Písek (17.30) 
HK Slávia Partizánske - HC Veselí nad Moravou (17.30) 
DHK Zora Olomouc - HC Zlín (17.30) 
DHK Baník Most - HK Slovan Duslo Šaľa (18.00) 

nedeľa (28.09.): 
DHC Slavia Praha - ŠKP Bratislava (17.00) 

Duel Bemaco Prešov - DHC Sokol Poruba preložili na 22. 02. 2015 

Predohrávka 6. kola WHIL: 
Bemaco Prešov - Sokol Písek (14.00) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL