Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Začal sa nový ročník LM mužov, Štochlovci na úvod v Szegede


26.09.2014


Na súpiskách účastníkov skupinovej fázy Ligy majstrov traja Slováci


Napriek tomu, že Tatranu Prešov sa nepodarilo postúpiť do skupinovej fázy Ligy majstrov v hádzanej mužov 2014/2015, bude mať Slovensko zastúpenie v elitnej súťaži. Švajčiarsky klub Petra Kukučku Kadetten Schaffhausen bol priamo nasadený takisto ako MKB-MVM Veszprém, ktorý má na súpiske Otta Kancela. Navyše, v kvalifikácii opäť uspel ukrajinský GK Motor Záporožie. Jeho veľkou oporou je už druhú sezónu Richard Štochl. Slovenský brankár pomohol svojmu tímu začiatkom septembra zvládnuť obe kvalifikačné prekážky na turnaji v rakúskom Harde - v semifinále zdolali Záporožania hráčov talianskeho Junioru Fassano (36:20) a vo finále uchmatli miestenku do elitnej spoločnosti portugalskému FC Porto (30:26).

Ešte predtým žreb zaradil víťaza 2. kvalifikačnej skupiny do D-skupiny Ligy majstrov medzi KS Vive Targi Kielce (Poľ.), Dunkerque HB Grand Littoral (Fr.), Kadetten Schaffhausen (Švaj.), MOL-Pick Szeged (Maď.) a Aalborg Handbold (Dán.). Úradujúci najlepší hádzanár SR Štochl sa môže tešiť aj na konfrontáciu s klubom svojho spoluhráča z reprezentačných čias Petra Kukučku, tvorcu hry Schaffhausenu. Na úvod však Motor Záporožie, ktorý sa pri lanskej premiére v LM prebojoval z kvalifikácie až do osemfinále, pocestuje do Maďarska, kde sa v nedeľu 28. 9. o 19.15 h postaví proti víťazovi predchádzajúcej edície Pohára EHF MOL-Pick 

"Radi by sme zopakovali minuloročný úspech. Verím, že sa môjmu družstvu opäť podarí prebojovať medzi najlepšiu šestnástku. V našej skupine sú traja hlavní favoriti - Kielce, Dunkerque a Szeged. Moji zverenci však majú schopnosti, aby im mohli konkurovať a postúpili zo skupiny," uviedol pre stránku eurohandball.com kouč Motora Sergej Bebeško. 

Nový ročník LM otvoril vo štvrtok práve súboj D-skupiny, v ktorom Kadetten Schafhausen bez zraneného Kukučku v zápise o stretnutí podľahli KS Vive Tauron Kielce 28:33 (14:15). Prvenstvo v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži mužských klubov obhajuje bundesligový SG Flensburg-Handewitt, najväčším favoritom je opäť španielsky veľkoklub FC Barcelona, ktorého hráčom bol ešte donedávna reprezentant SR Martin Straňovský. 


Liga majstrov mužov 2014/2015 - skupinová fáza (do osemfinále postupujú prví štyria): 
 A-skupina: 
THW Kiel (Nem.), HC Metalurg Skopje (Maced.), RK Prvo plinarsko društvo Záhreb (Chor.), Naturhouse La Rioja (Šp.), Paríž Saint-Germain Handball (Fr.), HC Meškov Brest (Biel.) 
B-skupina: 
FC Barcelona (Šp.), KIF Kolding Kodaň (Dán.), Alingsas HK (Švéd.), Orlen Wisla Plock (Poľ.), SG Flensburg-Handewitt (Nem.), Besiktas Mogaz HT Istanbul (Tur.) 
C-skupina: 
MKB-MVM Veszprém (Maď., Otto Kancel), RK Celje Pivovarna Laško (Slovin.), Čechovskí Medvedi (Rus.), Rhein-Neckar Löwen (Nem.), Vardar Skopje (Maced.), Montpellier Agglomération HB (Fr.) 
D-skupina: 
KS Vive Tauron Kielce (Poľ.), Dunkerque HB Grand Littoral (Fr.), Kadetten Schaffhausen (Švaj., Peter Kukučka), MOL-Pick Szeged (Maď.), Aalborg Handbold (Dán.), GK Motor Záporožie (Ukr., Richard Štochl)

 

Termíny: 
skupinová fáza: 24.03 2014 - 22.02. 2015 
osemfinále: 11. - 22.03. 2015 
štvrťfinále: 8. - 19.03. 2015 
Final Four: 30. - 31.05. 2015 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL