Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

V Michalovciach generálka na ME proti Ukrajine


26.09.2014


Slovenské hádzanárky odohrajú pred decembrovými ME dovedna 8 prípravných duelov


Hádzanárky Slovenska už poznajú kompletný program prípravných zápasov pred účasťou na decembrových majstrovstvách Európy žien v Maďarsku a Chorvátsku. Spolu s troma stretnutiami, ktoré odohrali v polovici septembra na turnaji "O štít mesta Cheb" proti výberom Bieloruska, Česka a Poľska, absolvujú dovedna osem duelov. Od 10. - 12. októbra ich čaká vystúpenie na medzinárodnom turnaji Provident Cup v maďarskom Szigetszentmiklósi, kde si postupne zmerajú sily s Češkami, Maďarkami a Rakúšankami. Novinkou je informácia o súperovi, ktorý ich preverí ako posledný pred odchodom na kontinentálny šampionát. Generálku pred ME 2014 absolvujú proti Ukrajine. S takisto účastníkom šampionátu si zmerajú sily 29. novembra o 17.00 h a o deň neskôr 30. 11. o 15.00 h v michalovskej Chemkostav aréne.

"Záver prípravy sme prispôsobili tomu, že sme už nechceli nikam cestovať. Mali sme v hľadáčiku účasť na turnaji, ale napokon bude z toho sústredenie v Michalovciach od 24. do 30. novembra. Na jeho záver odohráme dvojzápas s Ukrajinkami. Samozrejme, chcel som si zmerať sily s náročným súperom. Aj z toho pohľadu som rád za kvalitný turnaj v Maďarsku. Mal som predstavu, aby sme si okrem Maďariek ešte aspoň raz zahrali proti niektorému z družstiev tzv. top 6, keďže naša skupina na ME je našliapaná medailistami z vrcholných podujatí. To nám nevyšlo," uviedol tréner ženskej reprezentácie SR Dušan Poloz a k počtu previerok výkonnosti pred vrcholom roka dodal: "Vlani sme odohrali za celý rok jedenásť duelov. Teraz budeme mať za druhý polrok do konca novembra osem, čo je z tohto aspektu dostačujúce a ďakujem tak vedeniu SZH za výborné tréningové podmienky." 

Slovenky po sústredení v Michalovciach dostanú na takmer tri dni voľno, znovu sa zídu 3. decembra v Čilistove pri Šamoríne. Potom ich už čaká vystúpenie na ME, kde sa v základnej D-skupine stretnú s Francúzkami, Čiernohorkami a Srbkami. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL