Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Straňovský už vie, ako chutí bundesligové víťazstvo


30.09.2014


Slovenská opora HC Erlangen: "Nemusím v každom zápase nastrieľať veľa gólov, najdôležitejšie je pre mňa víťazstvo môjho družstva"


Hádzanári HC Erlangen aj so Slovákom Martinom Straňovským si v sobotu mohli v Norimberskej aréne užiť radosť s takmer troma tisíckami divákov, ktorých potešili víťazstvom 25:24 (12:14) nad VfL Gummersbach. Po záverečnom hvizde nastal výnimočný okamih pre HCE, lebo dosiahol svoj premiérový triumf v najvyššej nemeckej súťaži v klubovej histórii. "O zisku dvoch bodov sme rozhodli v záverečnej minúte počas presilovky. Našťastie, súperovi sa už nepodarilo skórovať. Bol to náročný duel, ale ako som už aj v minulosti spomínal, v tejto súťaži nie je pre nás žiadny duel ľahký," povedal na úvod  Martin Straňovský.

Zápas sa nevyvíjal v prospech nováčika I. bundesligy, ktorý v 39. min prehrával 15:19 a v 43. min 17:20. "O to viac si výhru vážime a vychutnávame si ju. Bolo to dramatické až do konca. Ľudia boli v napätí, ako sa zápas skončí, až do poslednej sekundy. Fanúšikovia, ktorí nám utvorili skvelú atmosféru, sa veľmi tešili z prvého dvojbodového zisku pre Erlangen medzi domácou elitou," pokračoval novozámocký odchovanec. 

Hádzanári Erlangenu majú v doterajších šiestich stretnutiach bilanciu 1 víťazstvo - 1 remíza - 4 prehry. "Doma sa s každým snažíme uspieť. Už proti Bergischer HC sme túžili zabodovať naplno, napokon sme uhrali nerozhodný výsledok. Aj teraz sme si povedali, že v sobotu musíme proti Gummersbachu zabrať. Vyšlo to, za čo sme veľmi radi, lebo náš súper mal za sebou celkom dobré zápasy. Bolo už načase, že sme zvíťazili. Neviem, čo by sa mohlo u nás diať, keby sa to nepodarilo. Teším sa z toho, ale ešte len uvidíme, ako sa bude naše účinkovanie v súťaži vyvíjať ďalej a či nám tento úspech pomôže," poznamenal 29-ročný bývalý hráč španielskych klubov Ademar León a FC Barcelona. 

Tretinový bodový zisk zatiaľ takmer zodpovedá reálnym možnostiam zverencov kouča Franka Bergemanna. "Podľa mňa sme mohli mať na konte štyri body. Tie tri, čo máme, by som označil za povinné. Naša hra sa však postupne s pribúdajúcimi duelmi v kvalitnej lige zlepšuje, vnímam náš herný progres. Posilnili sme sa, do družstva prišiel nový brankár i pivot," skonštatoval pôvodne ľavý krídelník, ktorý na novom pôsobisku prevažne nastupuje na poste strednej spojky: "Naposledy som dal len jeden gól, ale mal som aj dosť nahrávok a bol som aj pri víťaznom góle. Nemusím v každom zápase nastrieľať veľa gólov, najdôležitejšie je pre mňa víťazstvo môjho družstva." 

M. Straňovský je druhým najlepším strelcom svojho tímu po Olem Rahmelovi, v poradí kanonierov I. bundesligy figuruje s 25 gólmi v šiestich vystúpeniach aktuálne na 29. priečke. Najmä v úvode sezóny mu to strelecky išlo nad očakávanie, čím si vyslúžil zvýšenú pozornosť obrancov súpera. "Asi to tak bude. Všimol som si, že už dosť proti mne vystupujú. Nie je jednoduché presadiť sa proti dvojmetrovým výšavám. Musíme ísť na to inak ako silou. Snažím sa využívať rýchle protiútoky."

Tie bude môcť najbližšie predviesť v stredu proti úradujúcemu víťazovi Ligy majstrov SG Flensburg-Handewitt. "Im sa v ostatnom čase príliš nedarí, takže bude na nich vyvíjaní zvýšený tlak. Nás čaká dôležitý duel v nedeľu v Balingene, kde by sme chceli prekvapiť. Ale aj v stredajšom meraní síl s favoritom budeme robiť, čo sa dá, a pokúsime sa predviesť v čo najlepšom svetle," dodala na záver slovenská opora aktuálne 17. tímu bundesligovej tabuľky. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL