Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Brunovský s Čandom na ME žien 2014


04.10.2014


Elitná slovenská rozhodcovská dvojica sa predstaví na štvrtom európskom šampionáte hádzanárok za sebou


Slovensko bude mať na majstrovstvách Európy hádzanárok v Maďarsku a Chorvátsku (7. - 21. decembra 2014) svoje zastúpenie medzi účastníkmi v podobe reprezentačného tímu, delegátky Európskej hádzanárskej federácie (EHF) Janky Stašovej a aj v rozhodcovskom zbore.

EHF vo štvrtok oznámila menoslov arbitrov nominovaných na decembrový šampionát. Medzi tucet dvojíc, z ktorých sú tri čisto ženské, sa dostali aj Peter Brunovský s Vladimírom Čandom. "Samozrejme, z nominácie sa veľmi tešíme, obzvlášť po tom, čo sme pred dvoma rokmi pre zranenie môjho rozhodcovského kolegu museli na turnaji predčasne skončiť po dvoch zápasoch. Našťastie, podarilo sa nám opäť dostať do formy, koleno poslúcha a sme radi, že nás za výkony ocenili zaradením do konečného výberu," uviedol P. Brunovský. 

Skúsené slovenské duo figurovalo v širšom výbere 15 dvojíc, ktoré na konci augusta absolvovali testovanie vo Viedni. "Mali sme fyzické previerky a podstúpili sme aj laktátový test. Potom sme už len s napätím očakávali, ako to dopadne. Povedali nám, že rozhodnutie bude známe v októbri. Včera sme sa ho dozvedeli z oficiálnej stránky EHF," prezradil Brunovský, ktorý bude s Čandom účinkovať na štvrtých ME žien za sebou. 

Na kontinentálnych šampionátoch v rokoch 2008 a 2010 dostali dôveru rozhodovať semifinálové stretnutia. "Odvtedy sa zmenila politika nasadzovania dvojíc a v záverečných súbojoch na vrcholných podujatiach nežnejšieho pohlavia dostávajú väčšinou dôveru ženy - arbiterky. My sa tešíme na účasť na šampionáte a tam sa uvidí, koľko a aké zápasy povedieme," dodal slovenský rozhodca, ktorý predpokladá, že vzhľadom na účinkovanie tímu SR v chorvátskom Osijeku budú pískať v maďarskej časti šampionátu (Györ, Debrecín). 

Okrem Brunovského s Čandom sa na ME 2014 predstavia aj Česi Jiří Opava - Pavel Válek, ktorí pôsobia aj v spoločnej slovensko-českej súťaži žien (WHIL). 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL