Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Poloz určil 28 mien, z nich 16 pôjde na ME


06.10.2014


Širšia 28-členná nominácia hádzanárok Slovenska na ME žien 2014


Už len 28 hráčok má nádej, že sa dostane do záverečnej nominácie hádzanárok Slovenska na decembrové majstrovstvá Európy v Maďarsku a Chorvátsku. Slovenský zväz hádzanej (SZH) musel nahlásiť širší káder a už len z tohto menoslovu si môže tréner Dušan Poloz vybrať hráčky, ktoré bude mať k dispozícii na vrcholnom podujatí. Vo výbere sú po štyri brankárky a pivotky, sedem krídelníčok a trinásť spojok. V konečnej nominácii, ktorú treba oficiálne oznámiť deň pred začiatkom šampionátu na technickej porade, bude figurovať už len šestnástka reprezentantiek.

"Ešte minulý týždeň som mal v hlave 42 mien. Je pozitívne, že máme toľko hráčok, ktoré by sme mohli zobrať na ME," odpovedal Poloz na otázku, či sa mu už postupne zužuje zoznam adeptiek do konečnej nominácie. K tvorbe 28-členného širšieho výberu dodal: "Bolo pár otáznikov, nad ktorými som uvažoval. Myslím si, že tie dievčatá, ktoré sa dostali do nominácie, tam podľa výkonnosti aj patria. Sú to osobnosti svojich tímov a svojimi výkonmi potvrdili nomináciu." 

Z hráčok, ktoré sa významnou mierou zaslúžili o postup SR na kontinentálny šampionát po 20 rokoch, chýba dlhodobo zranená spojka Iuventy Michalovce Marianna Rebičová. V "dvadsaťosmičke" figuruje aj Martina Školková. Spojka francúzskeho Dijonu si v septembri zranila členok. "Hovoril som s ňou. Už má za sebou dva týždne pauzy a do štrnástich dní by mala začať trénovať a potom aj hrať. Novembrový zraz stihne," vysvetlil hlavný kouč Sloveniek. 

Nominácia je bez väčších prekvapení. Sú v nej hádzanárky, ktoré v uplynulých mesiacoch dostávali pozvánky do národného tímu. Výnimkou je akurát Petra Popluhárová. Spojka nemeckého majstra Thüringer HC vynechala uplynulú sezónu pre materské povinnosti. 


Dvadsaťosemčlenná nominácia hádzanárok Slovenska na ME žien v Maďarsku a Chorvátsku (7. - 21. 12. 2014): 
brankárky: 
Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Martina Túrociová (HC Zlín/ČR), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske) 
pivotky: 
Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Dominika Horňáková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: 
Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Diana Tomášechová, Alžbeta Rechtorisová (obe DHC Sokol Poruba/ČR), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: 
Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Silvia Szücs (SVG Celle/Nem.), Petra Popluhárová (Thüringer HC/Nem.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (Stella Saint-Maur/Fr.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Alica Kostelná (DHC Sokol Poruba/ČR), Alžbeta Tóthová (HC Zlín/ČR), Tetyana Trehubová, Martina Bačíková (obe Iuventa Michalovce), Andrea Kertészová (HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL