Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Po návrate Jakubisovej reprezentácia už s dvoma kapitánkami


06.10.2014


Poloz rátal na zraze s 19-členným kádrom, Minárčikovej zdravotné problémy


Hádzanárky Slovenska v pondelok odštartujú ďalšiu fázu prípravy na vrchol roka, ktorým bude účasť na decembrovom európskom šampionáte v Maďarsku a Chorvátsku. Ešte pred zrazom v hoteli Kormorán v Čilistove predstúpil hlavný tréner SR Dušan Poloz pred zástupcov médií.

"Prípravu sme začali už v septembri. V Chebe sme neboli v kompletnom zložení a ani tentoraz nebudeme mať k dispozícii všetky hráčky. Na druhej strane nám to dáva možnosť vyskúšať si iné alternatívy. Teraz nám chýbajú choré Michalovčanky Lucka Gubiková s Dominikou Horňákovou a zranená Maťa Školková. Na zraz by malo doraziť 19 hráčok. Podľa posledných informácií má zdravotné problémy pivotka Evka Minárčiková, ktorá dostala úder na slezinu," informoval o aktuálnom zložení družstva Poloz. 

Český kormidelník v slovenských službách privítal na tlačovej konferencii aj staronovú tvár vo svojom kádri Lýdiu Jakubisovú, ktorú hneď zaradil do tzv. tímu kapitánok. Okrem hráčky nemeckého šampióna Thüringer HC, ktorá sa vracia po dlhodobom zranení, patrí medzi "šéfky" národného družstva aj bojovníčka na pohľadanie Lucia Súkenníková. "Obe som určil ja, tretiu kapitánku si vyberú hráčky. S Lydkou počítam na post pravého krídla." 

Jakubisovej pauza v reprezentačnom drese trvala takmer rok. V októbri 2013 nastúpila za SR v kvalifikačnom dvojzápase proti Francúzsku a Islandu. "Teším sa. Som rada, že tu môžem byť," poznamenala Jakubisová. 

Slovenky sa budú od pondelkového večera, keď majú na programe prvý tréning, pripravovať vo vynovenej športovej hale v Dunajskej Strede. 

Vo štvrtok sa presunú do Maďarska, kde ich od piatka do nedele čaká vystúpene na kvalitne obsadenom medzinárodnom turnaji Provident Cup za účasti Češiek, Maďariek a Rakúšaniek. 

Keďže ide o asociačný termín, v akcii budú aj súperky reprezentantiek SR v základnej D-skupine na ME 2014: "Srbky budú hrať na turnaji v Chorvátsku, Francúzky v Dánsku. Samozrejme, máme dohodnuté sprostredkovanie informácií a záznamov z ich vystúpení. Čiernohorky sa akoby skrývajú, nemáme poznatky o ich najbližšom programe," dodal D. Poloz. 


Nominácia reprezentácie hádzanárok Slovenska na tohtotýždňový zraz a medzinárodný turnaj v Maďarsku: 

brankárky: 
Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Martina Túrociová (HC Zlín/ČR), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske) 
pivotky: 
Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Patrícia Wollingerová (Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: 
Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: 
Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Silvia Szücs (SVG Celle/Nem.), Petra Beňušková (Stella Saint-Maur/Fr.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Tetyana Trehubová, Martina Bačíková (obe Iuventa Michalovce), Andrea Kertészová (HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske) 






SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL