Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Topoľčany môžu hrať doma, zatiaľ len v 2. kole Pohára EHF


07.10.2014


EHF vyhovela žiadosť HK Agro Topoľčany


Dočasný azyl hádzanárov HK Agro Topoľčany v stretnutiach na európskej scéne v Partizánskom nemal dlhé trvanie. Na Slovensko dorazila dobrá správa, že Topoľčanci môžu najbližší domáci zápas v kontinentálnej pohárovej súťaži č. 2 odohrať už vo svojej hale. Zverenci trénera Ivana Pompoša, ktorí v 1. kvalifikačnom kole Pohára EHF vyradili HV KRAS/Volendam po víťazstve u súpera 32:29 a remíze 23:23 na partizánskej palubovke, v ňom sobotu 11. októbra od 18.00 h privítajú ďalší holandský tím Targos Bevo HC.

Európska hádzanárska federácia (EHF) pred začiatkom sezóny neschválila topoľčiansku halu ako dejisko duelov. Funkcionári tamojšieho HK však nevzdali boj a požiadali EHF o prehodnotenie stanoviska. Dosiahli udelenie výnimky. "My sme reagovali na dve skutočnosti. EHF požaduje, aby sa hralo na palubovke len s čisto hádzanárskymi čiarami, čo vo Volendame nebolo splnené. Navyše, náš extraligový konkurent HC Sporta Hlohovec nastúpil v 1. kole Pohára EHF v tureckej Burse v podobnej hale, ako máme my. Práve z tohto dôvodu sme apelovali na predstaviteľov EHF. Nebolo to jednoduché, ale napokon nám vyšli v ústrety a umožnili mať skutočne domáce prostredie. Zatiaľ to však platí len na 2. kvalifikačné kolo Pohára EHF," prezradil športový riaditeľ HK Agro Topoľčany Dezider Jakubička. 

Ako je známe, keďže topoľčianska hala nespĺňa požiadavky EHF na odohratie kvalifikačných či pohárových zápasov, slovenský vicemajster si musel nájsť prechodný domov. Ten mu poskytli v neďalekom Partizánskom. "Vyhoveli nám tam a bolo to aj blízko, ale zabezpečovanie všetkých potrebných záležitostí bolo dosť náročné. Všetko sme museli prevážať a nesmeli na nič zabudnúť. Predsa len doma je doma. Tomuto rozhodnutiu, o ktorom vieme asi dva týždne, sa potešia naši fanúšikovia. Teraz už nebudú musieť cestovať. Hoci bola zabezpečená kyvadlová doprava do Partizánskeho, najmä pre starších ľudí je prepravovanie komplikáciou," poznamenal D. Jakubička. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL