Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Iuventa v Pohári EHF v 2. kole dvakrát doma


07.10.2014


Športový riaditeľ michalovskej Iuventy sa riadne zapotil, kým sa dohodol s predstaviteľmi kosovského protivníka


Hádzanárky Iuventy Michalovce sa v 2. kole Pohára EHF žien 2014/2015 predstavia proti kosovskému družstvu KHF Kastrioti dvakrát v domácom prostredí. Dvojmesačná tortúra so snahou vedenia úradujúceho slovenského šampióna o dohodu s funkcionármi súpera viedla doslova v hodine dvanástej ku zdarnému koncu. Prvý zápas sa uskutoční v sobotu 18. októbra o 17.30 h, odveta na druhý deň v nedeľu 19. 10. o 15.00 h v Chemkostav aréne.

"Vyriešenie tejto záležitosti ma stálo viac námahy, úsilia i trpezlivosti ako celá minuloročná sezóna vrátane piateho duelu finále play-off. Kosovská strana dvakrát nesúhlasila a rovnako dvakrát súhlasila s odohratím oboch stretnutí u nás. Našťastie, posledné stanovisko bolo pre nás priaznivé. Vďaka tomu ušetríme čas i náklady na cestu do - pre nás - neznámej časti Balkánu," informoval športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny, ktorý následne opísal sled udalostí: "My sme predstaviteľov Kastrioti oslovili s návrhom odohrať oba zápasy u niekoho, či už na ich palubovke alebo u nás, už začiatkom augusta. Ich odpoveď však bola, že chcú hrať klasicky doma - vonku. Keďže sa blížil termín októbrových súbojov, tak som sa zaujímal, že kedy budeme hrať v Kosove. Opäť ma prekvapili tvrdením, že predsa sa obidva zápasy uskutočnia v Michalovciach. Vzápätí som začal riešiť veci s tým súvisiace. O tom, že komunikácia s nimi bola mierne povedané náročná, svedčí aj to, že v pondelok večer opäť prišli s tým, že nech sa hrá doma - vonku. Dnes sa mi ich však podarilo konečne zlomiť, našu dohodu ešte musí potvrdiť EHF, ale to by nemal byť problém." 

Ako je známe, postupujúci z dvojice Iuventa - Kastrioti sa v novembrovom 3. kole Pohára EHF stretne s rumunským klubom ASC Corona 2010 Brašov. 


Pohár EHF žien 2014/2015 - 2. kolo  

prvý zápas: sobota 18. 10. o 17.30 h: Iuventa Michalovce (SR) - KHF Kastrioti (Kos.) 

odveta: nedeľa 19. 10. o 15.00 h: KHF Kastrioti (Kos.) - Iuventa Michalovce (SR), hrá sa v Michalovciach 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL