Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

V reprezentácii len krídelníčka, v Moste aj stredná spojka


08.10.2014


Luciu Súkenníkovú potešil klubový presun z pravého na ľavé krídlo


Slovenská hádzanárska reprezentantka Lucia Súkenníková nevymenila pred aktuálnou sezónou iba klub - vicemajstra SR za českého šampióna, ale čiastočnej aj hráčsky post. Po prestupe zo Slovana Duslo Šaľa si trnavská rodáčka musí zvykať, že z rýchlonohej krídelníčky je v DHK Baník Most aj stredná spojka.

„Na poste tvorkyne hry má hráčka iné úlohy ako na krídle. Z minulosti som pozíciu na strede brala tak, že možno si tam niekedy ešte zahrám. Teraz mám tú možnosť. Celkom som aj rada, že môžem hrať na oboch postoch,“ povedala  Súkenníková. 

Kým v Šali nastupovala na poste pravého krídla, kde to mala ako praváčka takpovediac cez ruku, v Moste je jej miesto na ľavej strane. „Tomu som rada, na ľavom krídle sa mi hrá lepšie,“ priznáva 26-ročná hráčka. 

Hoci v DHK Baník ju vedie Dušan Poloz, ktorý je zároveň aj koučom reprezentácie SR, zatiaľ nehrozí, že by si Súkenníková režisérsku taktovku vyskúšala aj v národnom tíme. „Nie, tam je moje miesto len na krídle,“ dodala na záver slovenská posila dvojnásobného českého šampióna. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL