Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Súkenníková sa v Moste cíti dobre, ešte si zvyká na nový post


08.10.2014


Najskôr sa nechcela tešiť z gólov proti Šali, ale stačilo päť minút, aby si to rozmyslela


Kapitánka hádzanárskej reprezentácie Slovenska Lucia Súkenníková pred sezónou 2014/2015 prestúpila z HK Slovan Duslo Šaľa do DHK Baník Most, za ktorý má na konte tri vystúpenia vo WHIL. V premiére proti Šali strelila dva, v Zlíne dala štyri góly a proti Písku skórovala päťkrát. O prvých dojmoch z novej zastávky vo svojej hráčskej kariére sa 26-ročná rýchlonohá hádzanárka rozhovorila v nasledujúcom rozhovore, v ktorom niečo prezradila aj zo zákulisia kolektívu reprezentácie pripravujúcej sa na decembrovú účasť na ME v Chorvátsku a Maďarsku.

 Za vami sú prvé mesiace pôsobenia v novom klube. Už ste sa udomácnili v Moste?

"Ja som človek prispôsobivý, klub mi rýchlo prirástol k srdcu a cítim sa v ňom dobre."

Zapadli ste už aj herne?

"V tomto smere to ešte trochu hapruje, keďže hrávam aj na inom poste, ako som bola zvyknutá. Zvykám si, že okrem ľavého krídla nastupujem tiež na strednej spojke, na ktorej sa ešte musím dostať do hernej pohody. Predsa len na poste tvorkyne hry má hráčka iné úlohy ako na krídle. Približne polovicu času strávim na jednej a polovicu na druhej pozícii v zostave."

Ako by vyznelo vaše porovnanie predchádzajúceho šalianskeho pôsobiska so súčasným v Moste?

"Nechcem Šaľu haniť, Baník Most je však trochu na inej úrovni, najmä z ekonomickej stránky určite. Hádzaná je tu podľa mňa šport číslo 1. Väčší objem finančných prostriedkov dáva aj viac možností. Všetci ľudia navôkol sa snažia utvárať čo najlepšie podmienky. Rozdiel je aj v práci s mládežou. Tu sa začína už od škôlkarov, pre ktorých sa robia rôzne pohybové aktivity. Detičky chodia do haly a na tréningoch sa im venujú hráčky."

Osud to zariadil tak, že hneď prvý ligový zápas v drese DHK Baník ste odohrali proti Šali, z ktorej ste po uplynulej sezóne zamierili na severozápad Čiech. Ako ste vnímali konfrontáciu s bývalými spoluhráčkami, ktorá sa napokon skončila zmierlivo 31:31?

"Hovorí sa, že na ihrisku nepoznáš brata. V zápase nemôže človek brať na nikoho ohľad, lebo v opačnom prípade si skôr privodí zranenie. Pred duelom som si povedala, že sa nebudem tešiť z gólov, ale už počas úvodnej päťminútovky ma baby zo Šale presvedčili, aby som sa z nich radovala. Takže som vydarené akcie prežívala takisto ako ony. Udalosti z leta medzi oboma klubmi bolo trochu cítiť, atmosféra bola vypätejšia, ale myslím si, že sa to nevymykalo z normy."

Ste kapitánkou reprezentácie. Platia aj v ženskom národnom tíme hádzanárok zvyklosti ako v iných kolektívnych športoch a musia nové tváre prejsť určitým uvítacím rituálom?

"Prískočné funguje, samozrejme, aj u nás. Stretneme sa celé družstvo a nové mladé hráčky musia za prvý štart či gól v reprezentácii zaobstarať občerstvenie. Dievčatá nijako nešikanujeme. Nemusia ani spievať, hoci občas si po zápasoch zanôtime. Ako aj po dueli s Francúzkami, v ktorom sme si zabezpečili postup na ME. Kto však spieval najviac a najlepšie, to si už ani nepamätám..." (smiech).






SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL