Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Slovenky od piatka do nedele na Provident Cupe


09.10.2014


Do Maďarska bez Minárčikovej a Dubajovej


Hádzanárky Slovenska zakončili vo štvrtok sústredenie v Dunajskej Strede, kde sa pripravovali od pondelkového popoludnia, a zamierili do Maďarska. V Szigetszentmiklósi sa od 10. do 12. októbra predstavia na medzinárodnom turnaji žien Provident Cup, na ktorom ich čakajú tri zápasové previerky. Konfrontácie s Českom (piatok o 18.30 h), Maďarskom (sobota 14.00) a Rakúskom (nedeľa 11.45) sú súčasťou ladenia formy na decembrový európsky šampionát.

"Pre nás slabý tím neexistuje a obzvlášť nie na palubovke súpera. Treba si uvedomiť, že slovenská reprezentácia pred pár rokmi prehrala s Veľkou Britániou. My teraz ideme krok po kroku a snažíme sa posúvať vyššie," poznamenal hlavný kouč SR Dušan Poloz a k najbližším vystúpeniam uviedol: "O sile Maďarska sme sa na vlastnej koži presvedčili pred vyvrcholením nedávnej kvalifikácie, z ktorej sme na ME postúpili o bod a nie o gól, ako to bolo niekde nesprávne prezentované. To je podstatný rozdiel, preto sme si postup zaslúžili. Češky štartovali na predchádzajúci dvoch vrcholných podujatiach (ME a MS) a teraz im len o gól s Poľskom ušla účasť na európskom šampionáte. Čakajú nás dva kvalitné tímy, ale ani Rakúšanky nebudú jednoduchým protivníkom." 

Už na septembrovom turnaji v Chebe sa Slovenky snažili cibriť zatiahnutú obranu 0-6 a v tom chcú pokračovať. "Na ME nemôžeme ísť len s jedným obranným systémom. To by sa nám mohlo vypomstiť, preto budeme naďalej pracovať na zdokonalení obrany 0-6, v ktorej máme ešte rezervy. Netvrdím, že nám na turnaji nepôjde o výsledky, o tie ide vždy. My chceme vyhrať každý zápas, ale v tejto fáze prípravy sú pre nás podstatné výkony jednotlivých hráčok," pokračoval Poloz, ktorý bude mať v Maďarsku k dispozícii 17-členný káder. Z nominovanej devätnástky sa od začiatku zrazu s tímom nepripravovala pre zranenie pivotka Eva Minárčiková. Skúsená spojka Katarína Dubajová, ktorú trápia bolesti achilovky a zápasila aj s prechladnutím, s družstvom síce trénovala, ale na turnaj neďaleko Budapešti necestovala. 

Slovenky čakajú v tejto sezóne na prvé víťazstvo v príprave, keďže na podujatí "O štít mesta Cheb" ťahali trikrát za kratší koniec. "V Chebe sa mi nepáčili naše výkony v prvých dvoch zápasoch proti Bielorusku a Česku, proti Poľkám to bolo z našej strany už lepšie. Pred nasledujúcimi stretnutiami nemám obavy o výsledky. Keby sa nám aj nedarilo, na dievčatá nebudem zdvíhať hlas, ale skôr sa ich posnažím povzbudiť," skonštatovala jedna z kapitánok tímu Lucia 


Nominácia reprezentácie hádzanárok Slovenska na medzinárodný turnaj Provident Cup v Szigetszentmiklósi (10. - 12. 10. 2014): 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Martina Túrociová (HC Zlín/ČR), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske) pivotky: Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Patrícia Wollingerová (Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Silvia Szücs (SVG Celle/Nem.), Petra Beňušková (Stella Saint-Maur/Fr.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Tetyana Trehubová, Martina Bačíková (obe Iuventa Michalovce), Andrea Kertészová (HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske) 

Program turnaja: 
piatok 10. 10.: Maďarsko - Rakúsko (16.15 h), Slovensko - Česko (18.30) 
sobota 11. 10.: Slovensko - Maďarsko (14.00), Česko - Rakúsko (16.15) 
nedeľa 12. 10.: Slovensko - Rakúsko (11.45), Maďarsko - Česko (14.00) 






SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL