Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Agro hostí holandského majstra, Sporta u štvrťfinalistu P-EHF


10.10.2014


V sobotu v akcii dva slovenské kluby v prvých stretnutiach 2. kvalifikačného kola Pohára EHF


Aj s dvoma slovenskými klubmi pokračuje po mesiaci Pohár EHF v hádzanej mužov 2014/2015 prvými zápasmi 2. kvalifikačného kola. HK Agro Topoľčany i HC Sporta Hlohovec prešli v septembri cez prekážky úvodného kola a počas víkendu budú mať šancu urobiť prvý krok k nadviazaniu na predchádzajúce úspešné vystúpenia.

V domácom prostredí sa v sobotu 11.10. od 18.00 h predstaví HK Agro Topoľčany, ktorý v 1. kole vyradil HV KRAS/Volendam (32:29 a 23:23) a teraz bude mať za súpera ďalší holandský tím Targos Bevo HC. Majster krajiny tulipánov účinkoval v kvalifikácii Ligy majstrov, kde obsadil v konkurencii bieloruského Meškova Brest, Tatrana Prešov a srbskej Vojvodiny Nový Sad posledné 4. miesto. 

"Herný štýl nášho predchádzajúceho a najbližšieho súpera na európskej scéne, je prakticky ten istý, čo je najpodstatnejšie. Videl som súboj o superpohár, v ktorom Targos Bevo o dva góly zdolal Volendam, takže z ponímania hádzanárskej kvality sú zhruba na rovnakej úrovni. Svojím spôsobom nám to otvára šancu na postup, ale my ideme od zápasu k zápasu. Najdôležitejší duel nás čaká v sobotu. Nechcem hovoriť o výsledku, ale želám si, aby chlapci odovzdali maximum a zahrali to, čo si povieme. Samozrejme, teší nás, že môžeme hrať doma. Aj do Partizánskeho, kde sme odohrali domáce stretnutie 1. kola, nás ľudia prišli povzbudiť, ale v našej hale dokážu fanúšikovia utvoriť fantastickú kulisu. Tešíme sa na atmosféru a veríme, že topoľčianski priaznivci budú naším siedmym hráčom v poli," povedal  HK Agro Ivan Pompoš, ktorý môže využiť služby macedónskeho brankára Janeho Cvetkovského. Ten má za sebou víťaznú premiéru v stredajšom stretnutí najvyššej slovenskej súťaže proti MŠK Považská Bystrica (37:31). 

Sobotňajší zápas v Topoľčanoch rozhodujú Španieli Carlos Luque Cabrejas a Ignacio Pascual Sánchez, odveta sa hrá o týždeň 18. 10. o 20.00 h v Panningene. 

Šlágrom 2. kola kvalifikácie je konfrontácia dvoch účastníkov skupinovej fázy z uplynulej edície Pohára EHF. HC Sporta Hlohovec sa po vyradení tureckého klubu Bursa Nilüfer BK (35:25 a 21:23) postaví do cesty štvrťfinalistovi zo sezóny 2013/2014 Sporting Clube de Portugal Lisabon, s ktorým si v sobotu 11.10. od 20.30 h SELČ zmeria sily v portugalskom Odivelase (rozhodujú Švajčiari André Philipp Buache a Marco Meyer). V aktuálnom ročníku sa jednému z týchto tímov určite nepodarí zopakovať účasť medzi najlepšou šestnástkou tejto kontinentálnej pohárovej súťaže. Zverenci trénera Martina Liptáka, ktorí sa na pohárové povinnosti naladili stredajším extraligovým víťazstvom nad bratislavským ŠKP (31:24), napriek nesporným kvalitám súpera urobia určite všetko pre to, aby postúpili do 3. kola. V ňom sa pripojí už aj tretí slovenský zástupca v Pohári EHF Tatran Prešov. V odvete 18.10. o 18.00 h v hlohovskej hale na Zábraní bude mať Sporta výhodu domáceho prostredia. 


Pohár EHF mužov 2014/2015 - kvalifikácia - 2. kolo - prvé zápasy: 
sobota 11. 10.: 
18.00 h HK Agro Topoľčany (SR) - Targos Bevo HC (Hol.), rozhodujú: Carlos Luque Cabrejas a Ignacio Pascual Sánchez zo Španielska 
20.30 h SELČ Sporting Clube de Portugal Lisabon (Portug.) - HC Sporta Hlohovec (SR), hrá sa v Odivelase, rozhodujú: André Philipp Buache a Marco Meyer zo Švajčiarska 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL