Apr 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Štochlovci sa ani po dvoch tesných prehrách nevzdávajú


12.10.2014


Slovenská opora Motora Záporožie: "Ja nemôžem sám seba hodnotiť. Na to je tu tréner, aby posúdil moje výkony"


Hádzanári GK Motor Záporožie v uplynulej sezóne pri premiérovej účasti v hlavnej súťaži Ligy majstrov prenikli medzi kontinentálnou elitou až do osemfinále. V ročníku 2014/2015 by opäť aj s pomocou slovenského brankára Richarda Štochla radi zopakovali svoje úspešné účinkovanie v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži mužských klubov. Ukrajinskému šampiónovi sa podarilo postúpiť z kvalifikačného turnaja v rakúskom Harde, skupinovú fázu začal dvoma tesnými prehrami. Napriek tomu sa Štochl a spol. nevzdávajú cieľa postúpiť do vyraďovacej časti. "Určite sme stále ešte v hre. Máme náročnú skupinu, ale do každého stretnutia ideme so snahou zvíťaziť. V zostávajúcich vystúpeniach urobíme maximum, aby sme získali potrebné body a postúpili ďalej," povedal v rozhovore Richard Štochl.

Záporožie má na konte v tabuľke základnej D-skupiny zatiaľ nulu, ale všetko mohlo inak. Na pôde maďarského MOL-Pick Szeged, víťaza Pohára EHF 2013/2014, prehral Motor 26:27 a potom v Kyjeve s francúzskym Dunkerque HB Grand Littoral 21:23. "Samozrejme, mrzí nás, že sme v prvých dvoch dueloch vyšli naprázdno. V Szegede sme v druhom polčase vyhrávali štvorgólovým rozdielom (23:19 v 48. min), ale napokon sme prehrali o gól. Napriek tomu sme však odohrali dobrý zápas. Doma proti Dunkerque sme nepodali až taký kvalitný výkon. S francúzskym súperom sme držali celé stretnutie krok, ťahali sme sa o každý gól a bolo to napínavé. V závere sme sa dopustili pár chýb, odovzdali sme im dosť lôpt a prehrali o dva góly. Veľká škoda," vrátil sa michalovský rodák k vstupu do skupinovej fázy. 

Najbližšie budú mať Záporožania šancu zabodovať v nedeľu 12. októbra na palubovke poľského KS Vive Tauron Kielce. "V tomto zápase nie sme favoritom. Ním sú jednoznačne domáci. Kielce majú výborné mužstvo. My tam chceme podať čo najlepší výkon a potrápiť súpera," poznamenal slovenský gólman pred súbojom s lídrom "déčka". 

Richard Štochl bol v oboch doterajších vystúpeniach v LM 2014/2015 veľkou oporou svojho tímu, svedčia o tom aj štatistické ukazovatele. Proti Szegedu mal 18 zásahov a 40-percentnú úspešnosť, s Dunkerque predviedol 13 zákrokov a chytil 36,1 % striel súpera. "Ja nemôžem sám seba hodnotiť. Na to je tu tréner, aby posúdil moje výkony," skromne dodal 38-ročný brankár. Čísla však ukazujú, že deväťnásobný najlepší hádzanár SR sa po operácii ruky v závere uplynulej sezóny opäť dostal do formy. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL