Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Švédi proti SR bez Ekdahla Du Rietza, v reprezentácii skončil


15.10.2014


Kim Ekdahl Du Rietz ukončil svoju reprezentačnú kariéru


V nominácii Švédska na kvalifikačný zápas o postup na ME 2016 proti Slovensku, ktorú sa bude hrať 1. novembra od 18.00 h v bratislavskej Hant aréne na Pasienkoch, bude chýbať jedno z obávaných mien. Kim Ekdahl Du Rietz sa rozhodol dať zbohom reprezentácii "troch koruniek", a to len vo veku 25 rokov. "Mám problémy s kolenami a stratil som aj motiváciu, pretože nedokážem predviesť to, čo chcem. Ak nemôžete odviesť stopercentný výkon, má to vplyv aj na vašu motiváciu. Nebolo to jednoduché rozhodnutie, ale mám preťažené väzy, ktorých bolesti pociťujem neprestajne," vysvetlil Ekdahl du Rietz pre švédsku zväzovú stránku.

"Pre mňa je Kim hráč, ktorý môže preniknúť medzi svetovú špičku. Je to pre nás výrazná strata," uviedol na jeho adresu Staffan Olsson, ktorý vedie národný tím Švédska s Olom Lindgrenom. 

"Oboch si veľmi vážim, aj preto sa mi rozhodovalo ťažšie. Avšak záťaž je príliš veľká, keď niekto hrá za klub i reprezentáciu. Keď dostane človek pár dní na oddych navyše, znamená to pre telo veľmi veľa," dodala spojka bundesligového Rhein-Neckar Löwen, s ktorým má zmluvu do roku 2016. Ekdahl Du Rietz bol členom švédskeho družstva, ktoré na OH 2012 v Londýne získalo striebro. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL