Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Du Rietz nie, hrozbou pre Slovákov Kim Andersson


20.10.2014


Nominácia hádzanárov Švédska na úvod kvalifikácie ME 2016: Kim (Andersson) namiesto Kima (Ekdahla Du Rietza)


Kim Andersson je späť. Slovenskí hádzanárski reprezentanti sa budú mať na pozore, lebo 32-ročná pravá spojka sa vracia do reprezentácie Švédska. Hráč dánskeho klubu KIF Kolding Kodaň figuruje v zverejnenej 16-člennej nominácii "Troch koruniek" na blížiaci sa úvod kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 v Poľsku, v ktorom sa predstavia aj v Bratislave.

Švédom síce nebude k dispozícii Kim Ekdahl Du Rietz z Rhein-Neckar Löwen (minulý týždeň oznámil ukončenie reprezentačnej kariéry), ale po dlhej pauze zavinenej zraneniami dostal pozvánku do národného tímu obaváný ľavoruký kanonier Kim Andersson. Navyše, späť vo výbere je aj krídelník Jonas Källman z maďarského MOL-Pick Szeged. 

"To je vynikajúca správa, že môže počítať s Kimom i Jonasom," s potešením vyhlásil pre svenskhandboll.se kouč Ola Lindgren, ktorý vedie Švédsko spolu s ďalšou legendou Staffanom Olssonom. 

V kádri finalistu OH 2012 je deväť legionárov z I. bundesligy, z nich traja (M. Andersson, Jakobsson a T. Karlsson) sú hráčmi úradujúceho víťaza Ligy majstrov SG Flensburg-Handewitt a dvaja (Sjöstrand, Ekberg) pôsobia v družstve nemeckého šampióna THW Kiel. 

Švédi 30. októbra nastúpia v Nyköpingu v rámci 3. kvalifikačnej skupiny proti Lotyšom a v sobotu 1. novembra sa predstavia v bratislavskej Hant aréne proti Slovákom. 

Nominácia hádzanárov Švédska: 
brankári: Mattias Andersson (SG Flensburg-Handewitt/Nem.), Johan Sjöstrand (THW Kiel/Nem.) 
krídelníci: Jonas Källman (MOL-Pick Szeged/Maď.), Niclas Ekberg (THW Kiel/Nem.), Fredrik Petersen, Mattias Zachrisson (obaja Füchse Berlín/Nem.) 
pivoti: Niclas Barud (Aalborg Haadbold/Dán.), Jesper Nielsen (Füchse Berlín/Nem.), Andreas Nilsson (MKB-MVM Veszprém KC/Maď.) 
spojky: Kim Andersson, Lukas Karlsson (obaja KIF Kolding Kodaň/Dán.), Patrik Fahlgren (MT Melsungen/Nem.), Johan Jakobsson, Tobias Karlsson (obaja SG Flensburg-Handewitt/Nem.), Helge Freiman, Viktor Östlund (obaja Eskilstuna Guif) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL