Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

J. Mikita mal prsty v prekvapení kola v Maďarsku


21.10.2014


Jakub Mikita sa 10 gólmi prestrieľal medzi najlepších strelcov najvyššej maďarskej súťaže hádzanárov, ku ktorým patrí aj Gabriel Vadkerti


Hádzanári tímu PLER Budapešť sa postarali o prekvapenie v minulotýždňovom stretnutí 9. kola najvyššej maďarskej súťaže, keď dokázali triumfovať na pôde družstva Mezőkövesdi KC 33:30 (19:15). Výrazný podiel na úspechu nad mužstvom nabitom legionármi a vedenom bývalým reprezentačným koučom Lászlóom Skaliczkým majú aj Slováci. Predovšetkým Jakub Mikita, ktorého všetkých 10 striel skončilo v bránke domácich. Dvadsaťjedenročná ľavá spojka sa vďaka tomu prepracovala do prvej desiatky kanonierov. V aktuálnom poradí patrí košickému rodákovi 9. priečka za 33 gólov v šiestich zápasoch, pričom - keďže laboroval s ramenom - jeho konkurenti majú na konte o 1 až 3 duely viac.

Darilo sa aj Gabrielovi Vadkertimu, ktorý do 19. min výborne dirigoval hru PLER-u, ale potom ho zastavila červená karta. Dovtedy však stihol pomôcť tímu aj troma gólmi. Novozámocký odchovanec figuruje v poradí strelcov na 11. pozícii, keď v 8 vystúpeniach skóroval 32-krát. 

Ešte lepší bol ich spoluhráč Norbert Gyene, autor 11 presných zásahov, z toho 6 z pokutových hodov. Z kvarteta slovenských hádzanárov chýbali pre zdravotné problémy brankár Michal Tóth ml. a ďalšia spojka Matej Mikita. Budapeštiansky klub sa vďaka druhému dvojbodovému zisku v sezóne posunul na 9. miesto tabuľky. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL