Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Prešov proti Melsungenu, Topoľčany s Winterthurom


21.10.2014


Žreb 3. kvalifikačného kola Pohára EHF v hádzanej mužov 2014/2015


Dvojica slovenských zástupcov sa v utorok predpoludním na žrebovaní vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF) dozvedela mená svojich súperov v 3. kvalifikačnom kole Pohára EHF mužov 2014/2015. Tatran Prešov bude o účasť v skupinovej fáze tejto kontinentálnej pohárovej súťaže klubov bojovať proti bundesligovému MT Melsungen, HK Agro Topoľčany sa stretne so švajčiarskym tímom Pfadi Winterthur. Prvé zápasy 3. kola P-EHF sú na programe 22./23. novembra, odvety o týždeň neskôr 29./30. 11. 2014. 

Hádzanárom Tatrana Prešov, ktorí obhajujú účasť v skupinovej fáze z dvoch predchádzajúcich ročníkov, sa do cesty postaví momentálne siedmy tím tabuľky najvyššej nemeckej súťaže. Melsungen má v doterajších desiatich dueloch v najlepšej lige na svete bilanciu 4 - 2 - 4. Prešovčania začnú na palubovke súpera, ktorý v 2. kvalifikačnom kole Pohára EHF vyradil francúzsky Fenix Toulouse (34:27, 23:26). V odvete sa predstavia vo svojej Tatran handball aréne. 

"Musím len skonštatovať, že po Lige majstrov sme aj pri žrebe Pohára EHF mali opäť smolu. Zo 16 potenciálnych súperov boli dvaja veľmi kvalitní. Bol som rád, keď HBC Nantes išlo na Füchse Berlín. Vzápätí ma však nepotešilo, že MT Melsungen sme dostali práve my. Našou výhodou je to, že nemeckú hádzanú veľmi dobre poznám, takisto aj robotu i zmýšľanie kouča Melsungenu Michaela Rotha. Z tohto pohľadu je lepšie mať takéhoto protivníka ako nejaký úplne neznámy tím. Na druhej strane nevýhodou je kvalita MT. Patrí medzi stabilizované kluby v I. bundeslige s fantastickými podmienkami. Favorit je jasný, ale my sa pokúsime využiť, že sme momentálne dobre rozbehnutí," povedal kouč slovenského majstra Peter Dávid, ktorému dobrý priateľ a zároveň náprotivok z lavičky Melsungenu Michael Roth sebavedome povedal: "Pre nás je to hrateľný žreb. Na konfrontáciu s Prešovom sa tešíme. Myslím si, že Tatran je zdolateľný súper. Sme si vedomí roly favorita." 

Hádzanári HK Agro Topoľčany, ktorí prešli v 1. kole cez HV KRAS/Volendam (32:29, 23:23) a v 2. kole vyradili ďalšie holandské družstvo Targos Bevo HC (32:25, 27:24), sa pokúsia doterajší úspech na európskej scéne ešte zvýrazniť v stretnutiach s aktuálnym lídrom najvyššej švajčiarskej súťaže (bilancia 7 - 0 - 1). Winterthur si účasť v 3. kole zabezpečil v dvojzápase so srbským RK Železničar 1949 Niš, nad ktorým dvakrát zvíťazil - doma 35:26 a vonku 30:29. Topoľčanci najskôr privítajú hráčov Pfadi, potom pocestujú na odvetu do krajiny helvétskeho kríža. 

"Pre nás je to dobrý a zároveň aj atraktívny súper. Keď zahráme na 110 percent, môžeme pomýšľať na to, aby sme išli ďalej," uviedol v prvej reakcii kouč topoľčianskeho vicemajstra Ivan Pompoš. Topoľčany figurovali takisto ako Prešov medzi šestnástkou tímov nasadených v I. koši, takže sa nemohli stretnúť s favoritmi súťaže ako Fraikin BM. Granollers, Füchse Berlín či víťazom Ligy majstrov 2012/2013 HSV Hamburg. "Myslím si, že v tejto spoločnosti si už človek nenavyberá. Neísť do Nemecka, Španielska či Francúzska, kde je hádzaná v popredí, nám dáva nádej. Bude len na nás, ako sa popasujeme so skúseným, ale nie nepriechodným švajčiarskym protivníkom," dodal Pompoš. 

Okrem dvoch slovenských klubov sa v 3. kvalifikačnom kole predstaví aj jeden maďarský tím s dvojicou slovenských hádzanárov. Grundfos Tatabánya KC, ktorého oporami sú reprezentačný brankár Teodor Paul a pivot Martin Mazák, si zmeria sily s ruským HC Petrohrad. 


Vyžrebované dvojice 3. kvalifikačného kola Pohára EHF v hádzanej mužov 2014/2015 (prvé zápasy 22./23. 11. - odvety 29../30. 11. 2014): 
Futebol Clube do Porto (Portug.) - Abanca Ademar León (Šp.) 
Team Tvis Holstebro (Dán.) - Stiinta Municipal Dedeman Bacau (Rum.) 
RK Nexe Našice (Chor.) - HC Potaissa Turda (Rum.) 
Füchse Berlín (Nem.) - HBC Nantes (Fr.) 
HC Kaustik Volgograd (Rus.) - Haslum Handballklubb (Nór.) 
MT Melsungen (Nem.) - Tatran Prešov (SR) 
IFK Kristianstad (Švéd.) - HSV Hamburg (Nem.) 
Alpla HC Hard (Rak.) - Balatonfüredi KSE (Maď.) 
HCM Konstanca (Rum.) - Elverum Handball Herrer (Nór.) 
Grundfos Tatabánya KC (Maď., T. Paul, Mazák) - HC Petrohrad (Rus.) 
HK Agro Topoľčany (SR) - Pfadi Winterthur (Švaj.) 
Eskilstuna Guif (Švéd.) - BM Huesca (Šp.) 
Sporting Clube de Portugal Lisabon (Portug.) - Fraikin BM. Granollers (Šp.) 
Permskí medvedi (Rus.) - Gorenje Velenje (Slovin.) 
Skjern Haandbold (Dán.) - Orosházi FKSE-Linamar (Maď.) 
RK Vojvodina Nový Sad (Srb.) - SKA Minsk (Biel.) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL