Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Nominácia Slovincov proti Slovákom s 18 legionármi


22.10.2014


Kouč hádzanárov Slovinska Boris Denič nominoval 21-členný káder


Tréner slovinskej hádzanárskej reprezentácie Boris Denič oznámil nomináciu na úvod kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 v Poľsku, v ktorom budú prvými súpermi jeho zverencov Slováci. V 21-člennom kádri vrátane troch brankárov je až 18 legionárov. Z hráčov pôsobiacich v domácich kluboch dostali pozvánku brankár Klemen Ferlin z Gorenje Velenje a duo z Celje Pivovarna Laško David Miklavčič - Luka Žvižej. Do národného tímu sa vracia Klemen Cehte z francúzskeho PAYS Aix. 

"V mojom výbere nie sú prekvapujúce mená. Do reprezentácie som si zvolil hráčov, ktorí majú našu dôveru. Novicom je Cehte, ktorý si svojimi výkonmi vo Francúzsku vyslúžil nomináciu. Verím, že sa stane pevnou súčasťou tohto družstva a využije šancu hrať opäť v najcennejšom drese," uviedol kouč slovinských hádzanárov Boris Denič. 

Určité zdravotné problémy avizujú Borut Mačkovšek, Sebastian Skube, Uroš Zorman i Dragan Gajič. Slovinci majú zraz 26. októbra, Jure Natek, Marko Bezjak a Primož Prošt sa pre povinnosti v nemeckých kluboch pridajú o deň neskôr. 

Kvalifikačný zápas so Slovenskom je v meste Koper na programe v stredu 29. októbra, s Lotyšskom hrajú Slovinci 1. novembra v Dobele. Štvrtým účastníkom 3. skupiny je Švédsko. 

Nominácia Slovinska: 
brankári: Gorazd Škof (HBC Nantes/Fr.), Primož Prošt (Frisch auf Göppingen/Nem.), Klemen Ferlin (Gorenje Velenje) 
hráči: Marko Bezjak, Jure Natek (obaja SC Magdeburg/Nem.), Dean Bombač (MOL-Pick Szeged/Maď.), Uroš Bundalo (Treblay/Fr.), Simon Razgor, David Špiler (obaja HC Meškov Brest/Biel.), Klemen Cehte (PAYS Aix/Fr.), Jure Dolenec, Matej Gaber, Dragan Gajič, Vid Kavtičnik, Borut Mačkovšek (všetci Montpellier AHB/Fr.), Gašper Marguč (MKB-MVM Veszprém/Maď.), David Miklavčič, Luka Žvižej (obaja Celje Pivovarna Laško), Sebastian Skube (Bjerringbro-Silkeborg/Dán.), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce/Poľ.), Miha Žvižej (Fenix Toulouse/Fr.) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL