Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

M. Školková je späť po zranení, Dijon vo forme


23.10.2014


Martina Školková v prvom zápase po zranení trochu cítila herný výpadok, ale členok jej drží


Dobrá správa pre slovenskú hádzanársku reprezentáciu žien a jej hlavného kouča Dušana Poloza dorazila z Francúzska. Hráčka národného tímu SR Martina Školková je po mesačnej pauze zavinenej zranením členka späť a už znova odvádza dobré služby svojmu klubu Cercle Dijon Bourgogne. Prvýkrát nastúpila počas víkendu proti Issy Paríž Hand a v strede tohto týždňa absolvovala duel s Metz Handball.

"V prvom vystúpení po zranení sa mi v Paríži hralo dobre, ale cítila som trochu herný výpadok z uplynulých týždňov. Našťastie, členok držal. Nehrala som ešte celý zápas, ale potom proti Metz som už bola väčšiu časť stretnutia na ihrisku a už aj v obrane," uviedla  M. Školková k svojmu návratu do zostavy. 

Podľa výsledkov sa zdá, že hádzanárky Dijonu sa dostali do formy. V nedeľu podľahli na palubovke štvrtého z aktuálneho poradia Issy Paríž Hand tesne 24:25 (12:11) a v stredu sa pred svojimi fanúšikmi postarali o prekvapenie, keď zdolali tretí tím tabuľky Metz Handball 25:24 (13:13). 

Slovenská ľavá spojka v oboch dueloch strelila po dva góly. "Veľmi sa tešíme, že sme včera vyhrali a najmä, že sme zdolali Metz. V uplynulých troch kolách sme sa stretli s favoritmi z hornej časti tabuľky - Nimes, Fleury, Issy - a so všetkými sme držali krok. Veľakrát sme celý zápas viedli a na konci nám vždy ušlo víťazstvo. Dosť nás tieto tesné prehry s nimi mrzeli. Chceli sme túto sériu prerušiť, napokon nám to vyšlo proti Metz. Bol to výborný zápas, v ktorom dominovali obrany a predovšetkým naša skvelá brankárka. Od úvodnej vysokej prehry v Nice sme začali hrať úplne inak a môžem povedať, že sa družstvu momentálne celkom darí. Druhá liga nám pomohla, naučili sme sa otáčať vývoj duelov a kolektívne bojovať až do konca, čo je naša silná stránka," pokračovala 29-ročná odchovankyňa hádzanej v Partizánskom. 

Dijonu patrí po neúplnom 7. kole 5. priečka, čo je pre nováčika I. francúzskej ligy lichotivé umiestnenie. "Máme super pozíciu v tabuľke vďaka víťazstvám nad družstvami Le Havre a Metz plus remíze s Nantes. Všetkých v klube to veľmi teší, lebo nás brali ako outsidera a kandidáta na vypadnutie z najvyššej súťaže. Azda nám forma vydrží, vyhráme aj ďalšie dva dôležité zápasy proti tímom Union Mios Biganos-Bégles a Toulon Saint-Cyr Var Handball a budeme si môcť trošku vydýchnuť pred reprezentačnou prestávkou," zaželala si na záver M. Školková, ktorá je po zranení väzov v členku fit a pripravená zabojovať o nomináciu na decembrové ME žien v Maďarsku a Chorvátsku. O postup na kontinentálny šampionát sa tiež pričinila. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL