Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Do Slovinska bez Kopča, nahradil ho Petro


27.10.2014


Tréner hádzanárov SR Zoltán Heister musel pred odchodom do Slovinska urobiť v nominácii jednu zmenu


Hádzanári Slovenska sa zišli v pondelok ráno v Bratislave na krátkom sústredení pred stredajším vstupom do kvalifikácie mužov o postup na majstrovstvá Európy 2016 v Poľsku. V úvodnom vystúpení v rámci 3. skupiny, ktoré ich čaká v stredu 29. októbra od 20.30 h v Koperi proti domácim Slovincom, sa budú musieť zaobísť bez skúseného pivota a bojovníka Michala Kopča.

"Má určité problémy s kolenom. Vo štvrtok príde do Bratislavy s lekárskou správou, pozrie sa naňho aj lekár reprezentácie. Na základe toho uvidíme, či bude Mišo môcť hrať aspoň v sobotu proti Švédom," informoval kouč SR Zoltán Heister. Kopča v nominácii nahradil jeho klubový spoluhráč z majstrovského Tatrana Prešov Andrej Petro. 

Slováci už majú za sebou prvý tréning, na ktorom chýbali ešte Patrik Hruščák a Oliver Rábek. Obaja by mali byť už na večernej časti prípravy k dispozícii. Zo súčasného 18-členného kádra pocestujú do Slovinska šestnásti vrátane troch brankárov. Medzi nimi už nefiguruje skúsená dlhoročná opora národného tímu Richard Štochl. Šancu dostanú Teodor Paul, Miloš Putera a Marián Žernovič. Heister zatiaľ neprezradil, kto zaujme post jednotky medzi tromi žrďami. "Máme možnosti, uvidíte v stredu. Do Koperu idú všetci traja pre prípad, keby sa jeden z nich zranil. Tam vyberieme dvojicu gólmanov na zápas," neodkryl viac brankársku otázku reprezentačný tréner. Mená dua, ktoré zostane doma, určí kouč po pondelkovom druhom tréningu. 

Dirigentskú taktovku v omladenom tíme bude v rukách držať tvorca hry hlohovskej Sporty Ľubomír Ďuriš. "Túto otázku máme vyriešenú. Už v zápasoch na jar sa ukázal v pozitívnom svetle a dobre dirigoval mužstvo. Rozprával som sa s ním, je pripravený prevziať zodpovednosť na tomto dôležitom poste. Postupne hráčsky dozrieva, náročnými duelmi aj v európskych pohárových súťažiach získava čoraz viac skúseností. Myslím si, že môže zastávať tento post na úrovni," poznamenal Heister na adresu Ďuriša. 

Ako alternatíva sa ponúka aj ľavý krídelník Martin Straňovský, ktorý vo svojom novom nemeckom pôsobisku v Erlangene prevažne hráva práve v strede spojkového radu a má na starosti ofenzívu svojho družstva. "Myslím si, že Maťo potrebuje ešte čas. Aj keď pôsobí v I. bundeslige, dlhé roky hrával na poste krídelníka a za dva mesiace sa nestane strednou spojkou. Samozrejme, ale je to tiež určitá alternatíva. Aj pre neho však bude jednoduchšie začať na krídle ako na poste režiséra hry," vysvetlil slovenský kormidelník. 

Slovenskí hádzanári sa v utorok po raňajkách vydajú na cestu do Slovinska, kde si večer už zatrénujú. Po štvrtkovom návrate domov na nich v sobotu 1. novembra čaká od 18.00 h v bratislavskej Hant aréne na Pasienkoch ďalší kvalifikačný duel proti Švédom. 

Širšia nominácia mužskej reprezentácie hádzanárov Slovenska na zápas 1. kola 3. skupiny kvalifikácie ME 2016 proti Slovinsku (streda 29. 10. o 20.30 h v Koperi): 
brankári: Teodor Paul (Grundfos Tatabánya KC/Maď.), Miloš Putera (TV Grosswallstadt/Nem.), Marián Žernovič (HC Sporta Hlohovec) 
pivoti: Andrej Petro (Tatran Prešov), Martin Slaninka, Boris Sivák (obaja HK Agro Topoľčany) 
krídla: Martin Straňovský (HC Erlangen/Nem.), Tomáš Urban (Tatran Prešov), Martin Briatka (HK Agro Topoľčany), Martin Miženko (HC Sporta Hlohovec), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava) 
spojky: Lukáš Gamrát (Eintracht Hildesheim/Nem.), Patrik Hruščák (HC Empor Rostock/Nem.), Marek Mikéci (HSG Varel-Friesland/Nem.), Oliver Rábek, Radovan Pekár, Lukáš Urban (všetci Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (HC Sporta Hlohovec) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL