Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Straňovský už dávno neprišiel na zraz v takej hernej pohode


28.10.2014


Pre Martina Straňovského je v reprezentácii SR dirigentom hry číslo 1 Ľubomír Ďuriš a svoje miesto vidí na tradičnom poste ľavého krídla


V dobrej nálade prišiel na pondelkový zraz reprezentačného tímu hádzanárov Slovenska, ktorých čakajú úvodné vystúpenia v kvalifikácii ME 2016 proti Slovinsku a Švédsku, Martin Straňovský. Dôvodom sú dobré výsledky jeho nemeckého klubu HC Erlangen, ktorý si uplynulú stredu víťazstvom 26:23 nad HSG Wetzlar zaistil postup do osemfinále DHB-Pokalu a v sobotu zase zužitkoval domáce prostredie na výhru v I. bundeslige nad TSV Hannover-Burgdorf 32:29. Straňovský k víkendovému triumfu sám prispel 7 gólmi a bol najlepším strelcom zápasu.

"Momentálne sa nám darí. Dôležité zápasy na domácej palubovke sme zvládli, v lige sme zatiaľ nazbierali osem bodov, a tak aj vedenie má dôvod na spokojnosť," uviedla opora nováčika medzi nemeckou elitou, ktorý z ostatných štyroch ligových duelov nazbieral päť bodov a v tabuľke mu patrí 16. pozícia z 19 účastníkov najkvalitnejšej ligy na svete. 
Po minulosezónnom trápení v FC Barcelona, kde až príliš často vysedával na lavičke a tréner Xavier Pascual mu dával len minimum príležitostí, sa situácia v aktuálnom ročníku v novom klube diametrálne obrátila. "Už veľmi dávno som sa tak dobre necítil ako teraz. Prakticky hrávam celé zápasy a skutočne sa cítim ´vyhratý´," pochvaľoval si M. Straňovský veľkú porciu minút, ktoré dostáva od kouča Erlangenu Franka Bergemanna. 

Podľa počtu odohratých stretnutí najskúsenejší hráč v súčasnom kádri kormidelníka SR Zoltána Heistera si v Nemecku zvyká aj na novú pozíciu v strede spojkového radu. Za istých okolností sa aj pre reprezentáciu otvára jeho využitie ako tvorcu hry. "Pre mňa nie je problém hrať tam, kde ma tréner postaví a napríklad určitý čas vypomôcť na spojke. Z krídla sa nemôže stať stredná spojka z jedného dňa na druhý, na to treba čas, lebo to rozhodnie nie je jednoduchá úloha. V klube každý deň debatujeme s koučom, ako by to mohlo fungovať. Tu máme k dispozícii dva dni tréningov, preto nie je reálne, aby som začal na strednej spojke. V reprezentácii je skvelým dirigentom s veľmi rýchlymi nohami Ľubo Ďuriš. On je zaslúžene prvou strednou spojkou národného tímu. Ja sa vrátim na svoj pôvodný post ľavého krídla. Dúfam, že sa mi bude dariť a ukážem, že som za ten čas nezabudol byť krídelníkom," zaželal si 29-ročný Novozámčan Straňovský. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL