Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

V Topoľčanoch odvolali Pompoša


28.10.2014


Hádzanárov HK Agro Topoľčany povedie Dezider Jakubička


Reprezentačná prestávka priniesla neočakávanú zmenu na lavičke úradujúceho slovenského vicemajstra. Trénerom HK Agro Topoľčany už nie je Ivan Pompoš, ktorého vedenie klubu v pondelok odvolalo z funkcie. Vedením mužstva aktuálne figurujúceho na 2. priečke tabuľky extraligy mužov s bilanciou 9 víťazstiev - 0 remíz - 1 prehra a dvojbodovým odstupom za majstrovským Tatranom Prešov bol poverený športový riaditeľ Dezider Jakubička.

"Prišlo to narýchlo. Včera som viedol prvýkrát tréning mužstva. Zatiaľ mi bolo povedané, že funkciu kormidelníka preberám do leta," uviedol, z ktorého slov vyplýva, že topoľčianski funkcionári akútne nehľadajú nového kouča. 

Pompoš prevzal tím HK Topoľčany v lete 2013 a hneď v prvej sezóne s ním dokráčal až do boja o titul šampióna SR, v ktorom jeho zverenci nestačili na favorizovaný Tatran Prešov. Jeho skalp získali (ako jediní na domácej scéne v uplynulom ročníku) aspoň v odvete semifinále Slovenského pohára, keď ho zdolali 39:34, ale do finále nepostúpili. V aktuálnej sezóne sa Topoľčanom podarilo postúpiť cez dvoch holandských protivníkov do 3. kvalifikačného kola Pohára EHF mužov, o účasť v skupinovej fáze už nebudú hrať pod Pompošovou taktovkou. Jeho posledným stretnutím na topoľčianskej lavičke bol piatkový osemfinálový duel Slovenského pohára v Šali, v ktorom domáci HKM prekvapujúco vyradil HK Agro (24:23). 

Štyridsaťsedemročný Pompoš je kormidelníkom reprezentácie juniorov SR, s ktorou ho v januári čaká kvalifikácia o postup na majstrovstvá sveta hráčov do 21 rokov v Brazílii. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL