Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Slováci v Koperi neprekvapili, proti Švédom chcú hrať lepšie


30.10.2014


Zoltán Heister, tréner hádzanárov SR po prehre v Slovinsku: "Neefektivita v streľbe a nedôraz v obrane nás pripravili o lepší výsledok"


Slovenským hádzanárom sa nepodarilo prekvapiť v úvode kvalifikácie ME 2016, keď v Koperi podľahli Slovincom 25:31 (12:15). S jedným z favoritov na postup z 3. skupiny najmä v prvej časti úvodného dejstva držali krok. "V prvom polčase sme zahodili veľa vyložených príležitostí. Keby sme tie čisté šance premenili, na prestávku sme mohli ísť za nerozhodného stavu. V druhom sme doplatili na naše chyby a zlú streľbu. Technickými nedostatkami sme napokon prehrali zápas šesťgólovým rozdielom," zhodnotil tréner SR Zoltán Heister prehru so 4. tímom z konečného poradia svetového šampionátu 2013.

Slovinskí hádzanári vyrukovali v stretnutí s tým, čo Heister očakával: "Súper nás ničím neprekvapil. Vedeli sme, čo budú Slovinci hrať. My sme však nedodržali, čo sme si povedali ohľadom streľby a bránenia, tým pádom sa súper vedel presadiť svojimi zbraňami. V defenzíve sme nechali domácich ísť do preskokov a zakončovať. Navyše už spomenutá streľba bola žalostná. Chalani strieľali všetko dole, pričom sme im zdôrazňovali, že pri nižšom brankárovi majú mieriť hore. Nedokázali to zmeniť a brankár Škof bol na ich pokusy pripravený. Neefektivita v streľbe a nedôraz v obrane nás pripravili o lepší výsledok," povedal ešte Heister k ôsmemu vzájomnému meraniu síl oboch krajín. V bilancii ťahajú za kratší koniec Slováci (2 - 1 - 5). 

Slovenskí reprezentanti by sa rýchlo mali z chýb poučiť a odstrániť nedostatky vo svojom výkone, lebo majú pred sebou ďalšiu veľkú výzvu. Už v sobotu budú hostiť v Bratislave Švédov a ak chcú reálne zostať v hre o postup, potrebujú bodovať. "Teraz sa skúsime čo najlepšie pripraviť na Švédov. Veľa času nám nezostáva, po štvrtkovej ceste domov máme v piatok pred sebou dva tréningy. Na to sa však nemôžeme vyhovárať. Uvidíme, ako si oni budú počínať dnes proti Lotyšom. Ich herný prejav je typická švédska škola s agresívnym poňatím a rýchlosťou. V každom prípade nás čaká ďalší dobrý súper," dodal Z. Heister. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL