Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Michal Urban zamieril do Rumunska


31.10.2014


Bývalý prešovský hádzanár Michal Urban získal angažmán v rumunskom tíme účastníka Pohára EHF


Do uplynulého leta hádzanár majstrovského Tatrana Prešov Michal Urban má nový klub. Vo svojej kariére bude 28-ročný prešovský rodák pokračovať v rumunskom prvoligovom tíme AHC Potaissa Turda, s ktorým sa dohodol na pôsobení do konca aktuálnej sezóny.

Urbanovi sa po súťažnom ročníku 2013/2014 skončila platnosť zmluvy s Tatranom a neprišlo k predĺženiu spolupráce. Hľadanie nového klubu trvalo takmer päť mesiacov. Počas skúšky nastúpil za Turdu aj v prípravnom zápase proti maďarskému Balmazújvárosi KK, za ktorý hráva Marek Kováčech. Stredná spojka z času na čas zaskakujúca aj na krídle svojimi výkonmi presvedčila a po reprezentačnej pauze bude môcť pomocť svojmu novému tímu, v ktorom bude druhým legionárom po Srbovi Nenadovi Savičovi. 

Michal Urban je jeden z dvoch hráčov (okrem neho aj Peter Tumidalský, ktorý tiež už odišiel z Tatrana), ktorí boli pri všetkých doterajších desiatich majstrovských tituloch Prešova v ére samostatnosti. Má skúsenosti aj z reprezentácie predovšetkým v mládežníckych kategóriách. 

Turda je 3. tím uplynulého ročníka najvyššej rumunskej súťaže, v ktorej však aktuálne figuruje na 10. priečke z 13 účastníkov. 
AHC Potaissa účinkuje v Pohári EHF mužov 2014/2015, v ktorom prešiel cez dve kvalifikačné kolá (Maccabi Tel Aviv a Junior Fassano) a o skupinovú fázu bude bojovať s chorvátskym RK Nexe Našice. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL