Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Po nádejnom polčase jednoznačná záležitosť Švédov


02.11.2014


Úloha pre slovenských hádzanárov - vyvarovať sa extrémnych výpadkov, tvrdí ich tréner Zoltán Heister


Slovenskí hádzanári túžili potešiť svojich priaznivcov v úvodnom domácom zápase kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 v Poľsku. Nádej na bratislavských Pasienkoch žila tridsať minút, po ktorých zaostávali zverenci trénera Zoltána Heistera za favorizovaným Švédskom o jediný gól (15:16). Opäť sa však presvedčili, že jeden vydarený polčas na súpera z európskej špičky nestačí. Prišla severská smršť, ktorej výsledkom bola desaťgólová prehra 23:33.

"Nedokážem odpovedať na otázku, čo sa stalo po zmene strán. Sám si to stále neviem vysvetliť, že v čom bola príčina nášho zlého vstupu, lebo v šatni boli chalani namotivovaní, aby pokračovali v nastúpenom trende. Zrejme si mysleli, že to pôjde samo, keďže v prvom polčase sme hrali dobre. Na začiatku druhého dejstva sme však stratili solídne rozohraný zápas. Nedokázali sme udržať nasadenie, čo sme mali pred prestávkou. Potom sme už nehrali to, čo predtým," zamýšľal sa Heister po druhom nezdare v 3. kvalifikačnej skupine. 

Problémom slovenského tímu sa zdajú úvody druhých polčasov. Aj v stredu v Koperi si Slovinci utvorili práve po prestávke rozhodujúci náskok, ktorý zužitkovali na víťazstvo 31:25. "Dnes sme vydržali hrať dobre jeden polčas, ale znovu sa nám stalo to, čo aj v Slovinsku, kde sme na začiatku druhej tridsaťminútovky tiež nezachytili nástup súpera. Musíme zapracovať na tom, aby sme nemali takéto extrémne výpadky," dodal Heister, ktorému sa nesplnilo želanie, aby Slovensko malo na konte po prvých dvoch kvalifikačných vystúpeniach aspoň dva body. Cesta na kontinentálny šampionát bude teraz už poriadne kľukatá. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL