Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Crnojevičová a Kostecká-Radičová spolu arbiterkami i matkami


06.11.2014


Chorvátske rozhodkyne si to lepšie nemohli naplánovať: takmer naraz otehotneli i porodili a teraz snívajú olympijský sen


 Chorvátky Helena Crnojevičová a Emina Kostecká-Radičová to v mladosti skúšali ako hádzanárky a od roku 2000 sa venujú rozhodcovskej kariére, v ktorej to dotiahli až na medzinárodnú úroveň, keď sa dostali na ME žien 2012 v Srbsku. Životy dvoch priateliek sú od detstva vzájomne poprepletané a spojené akoby pupočnou šnúrou. Svedčí o tom aj skutočnosť, že pred dvoma rokmi sa po európskom šampionáte rozhodli prerušiť kariéru arbiteriek a spolu so svojimi partnermi si plánovali založiť rodiny.

"Vtedy sme ešte nevedeli, čo sa stane a ako to vypáli," prezradila v správe na eurohandball.com Emina Kostecká-Radičová. Vyšlo im to perfektne, obe takmer súčasne otehotneli a veľké prekvapenie spôsobilo, keď si navzájom prezradili termíny plánovaných pôrodov - Emina ho mala stanovený na 16. septembra, Helena o deň neskôr. "Bolo to jednoducho neuveriteľné. Spoločne zdieľame naše životy a teraz ešte aj dátumy narodenia našich dcérok," poznamenala Helena Crnojevičová. 

Napokon priviedli na svet svoje deti v rozpätí štyroch dní. Emina porodila Janu 9. septembra a Helenina Nika uzrela svetlo sveta 12. septembra. Ich súčasný svet je vzdialený od hádzanej, ale už nie na dlhý čas. "V novembri alebo decembri chceme opäť začať trénovať a v úvode roka 2015 plánujeme návrat na palubovky ako rozhodkyne," vyhlásila Helena, ktorá so svojou kolegyňou sníva spoločný sen o nominovaní na olympijské hry 2016 v brazílskom Riu de Janeiro.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL