Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Pre Minárčikovú by bol štart na ME odmenou za vynaloženú snahu


07.11.2014


Pivotka DHC Sokol Poruba o nominácii na záverečné sústredenie pred európskym šampionátom: "Budem sa usilovať dôveru trénera nesklamať"


Eva Minárčiková v mládežníckych kategóriách okúsila aj vrcholné podujatia. V roku 2009 štartovala s reprezentáciou SR na ME hráčok do 17 rokov v Srbsku a z Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF) vo fínskom Tampere sa vrátila dokonca so striebornou medailou. Po piatich rokoch môže zažiť atmosféru záverečného turnaja kontinentálneho šampionátu už s národným tímom žien. Odchovankyňa hádzanej v Bytči sa vďaka svojim výkonom v českom klube DHC Sokol Poruba ocitla už v zúženej 18-člennej nominácii SR. 

Na októbrový zraz ste síce prišli, ale pre zranenie ste sa nemohli pripravovať so spoluhráčkami a ani cestovať na turnaj do Maďarska. O aké zdravotné problémy išlo, ako ste k nim prišli a už ste vporiadku?
"Hneď v zápase 1. kola WHIL proti Slavii Praha som dostala silný úder do sleziny, po ktorom som týždeň pauzovala. Následne v ďalšom interligovom stretnutí s Partizánskym sa toto zranenie obnovilo. Momentálne je to už v poriadku." 

V klubovom drese Poruby nastupujete pravidelne, cítite sa momentálne v hernej pohode?
"Áno, cítim to tak. Som hráčka, ktorá potrebuje pravidelne a tvrdo trénovať, aby sa dostala do hernej pohody. Túto možnosť v Porube aj dostávam." 

Kormidelník reprezentácie SR Dušan Poloz nominoval na záverečné sústredenie v Michalovciach 18 hráčok, medzi ktorými nechýbate. Prekvapilo vás to? Ako ste sa o nominácii dozvedeli a aká bola vaša reakcia?
"Áno, bolo to pre mňa prekvapenie. Veľmi si vážim, že ma tréner Poloz nominoval. Budem sa usilovať jeho dôveru nesklamať. Pozvánka na sústredenie mi prišla mailom, ktorý som si prečítala až večer po tréningu a veľmi ma to potešilo." 

V kádri pred ME sú tri pivotky. Okrem vás aj skúsená legionárka z nemeckého Trieru Andrea Czanik a Dominika Horňáková z majstrovskej Iuventy Michalovce. Ste stotožnená so svojím postavením a úlohami v družstve?
"Dominka a Aďa sú kvalitné pivotky, ktoré pravidelne niekoľko sezón nastupovali v našej najvyššej súťaži a majú viac herných skúseností. Samozrejme, so svojimi úlohami som plne stotožnená a dúfam, že budem prínosom pre družstvo."

Čím si trúfate byť najväčším prínosom pre reprezentáciu?
"V drese Poruby momentálne vychádzame z dobrej obrany. Ak sa naskytne príležitosť, tak dúfam, že to využijem aj v reprezentačnom tíme."
 
Ak by ste si na ME zahrali čo i len niekoľko minút, čo by to pre vás znamenalo?
"Ako pre každého hráča by bola pre mňa česť reprezentovať Slovensko na podujatí ako sú ME. Bola by to určitá odmena za snahu, ktorú som doposiaľ vynaložila pri hádzanej."



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL