Apr 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

M. Straňovský si napravil chuť v drese Erlangenu


10.11.2014


Straňovský v zápase I. bundesligy Erlangen - Wetzlar lepší ako Balič


Po nevydarenom účinkovaní slovenskej hádzanárskej reprezentácie v úvode kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 si Martin Straňovský počas víkendu zlepšil náladu v klubovom drese. S HC Erlangen sa v sobotu tešil z dôležitého bundesligového víťazstva nad HSG Wetzlar. Nováčik najvyššej nemeckej súťaže si pred takmer trojtisícovou návštevou v Norimberskej aréne poradil s tímom, za ktorý hrá aj dvojnásobný najlepší hráč sveta (2003 a 2006) Ivano Balič z Chorvátska, o dva góly 22:20 (12:10). Kľúčová fáza pre vývoj duelu prišla v druhej časti prvého dejstva, keď domáci otočili päťgólovou šnúrou pred prestávkou zo 7:9 na

Straňovský, ktorý za HCE nastupuje v drvivej väčšine na poste strednej spojky, strelil tri góly a bol tretím najproduktívnejším hráčom svojho tímu. V tomto ukazovateli obstál lepšie ako jeho hviezdny náprotivok na pozícii režiséra hry Balič, ktorý sa do streleckej listiny zapísal len v jednom prípade. 

Novozámocký odchovanec ešte pred reprezentačnými vystúpeniami v Slovinsku (25:31) a doma proti Švédsku (23:33) tvrdil, že vďaka doterajšiemu pôsobeniu je v dobrej hernej pohode. Zdá sa, že v mužstve trénera Franka Bergemanna mu hádzaná chutí viac, keďže je častejšie v hre i kontakte s loptou. 

Erlangenu sa momentálne darí. Z ostatných piatich zápasov nazbieral päť bodov a v sobotu dosiahol štvrté ligové víťazstvo v sezóne, ktoré zároveň znamenalo preskočenie svojho víkendového súpera a posun v tabuľke na nezostupovú 14. priečku. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL