Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Záverečný turnaj SP žien v Michalovciach


11.11.2014


Žreb semifinále Slovenského pohára v hádzanej žien 2014/2015, ktorý vyvrcholí v Michalovciach: HC Sporta Hlohovec - Iuventa Michalovce a HK Slávia Partizánske - HK Slovan Duslo Šaľa


Slovenský pohár v hádzanej žien 2014/2015 vyvrcholí na Zemplíne. Výkonný výbor Slovenského zväzu hádzanej (SZH) na svojom utorkovom zasadnutí určil za usporiadateľa záverečného turnaja Iuventu Michalovce. Dejiskom zápasov semifinále a finále bude 25. a 26. apríla 2015 tamojšia Chemkostav aréna.
Zároveň v bratislavskom sídle SZH vyžrebovali aj semifinálové dvojice, ktoré tvoria HC Sporta Hlohovec - Iuventa Michalovce a HK Slávia Partizánske - HK Slovan Duslo Šaľa. Keďže organizátorom záverečného turnaja a tiež aj úradujúcim majstrom SR je michalovský klub, pri žrebe semifinálových dvojíc nemuseli brať do úvahy podmienku, podľa ktorej usporiadateľa a šampióna nasadili tak, aby sa navzájom nestretli. Trio Michalovce, Šaľa a Partizánske si zopakovalo lanskú semifinálovú účasť, medzi kvarteto najlepších sa opäť dostal aj zástupca I. ligy - Hlohovec, ktorý v ňom oproti minulému roku nahradil Handball Zlatná na Ostrove. 

Semifinále sa hrá vyraďovacím systémom na jeden zápas. V prípade nerozhodného výsledku v riadnom hracom čase sa nepredlžuje, ale nasleduje vždy rozstrel zo značky 7 m hodu. Zdolaní semifinalisti nehrajú v zmysle rozpisu súťaže stretnutie o 3. miesto. 
Lanské prvenstvo v SP žien obhajujú hádzanárky Iuventa Michalovce, ktoré vo finále 20. decembra 2013 v Šali zdolali domáci HK Slovan Duslo 31:27. 
Domáca pohárová súťaž žien vyvrcholí tentoraz namiesto tradičného decembrového termínu až na jar budúceho roka. Posun o štyri mesiace spôsobila účasť reprezentácie Slovenska na majstrovstvách Európy v Maďarsku a Chorvátsku (7. - 21. 12. 2014). 
Domáce prostredie bývalo v ostatných sezónach veľkou výhodou, v rokoch 2006 - 2011 sa z celkového triumfu tešili hádzanárky z klubu usporiadateľa vyvrcholenia SP (postupne Slovan Duslo Šaľa, Iuventa Michalovce, ŠKP Bratislava, Šaľa, Iuventa a HK Danlog Partizánske). Tradíciu porušil v roku 2012 ŠKP Piccard Senec (v Pezinku stroskotal už v semifinále) a vlani na ňu nenadviazala Šaľa. V Michalovciach sa doteraz naposledy uskutočnil záverečný turnaj v roku 2010, keď vyhralo domáce družstvo Iuventy nad HK Slovan Duslo 34:29. 



Žreb záverečného turnaja Slovenského pohára v hádzanej žien (Michalovce, 25. - 26. 4. 2015): 
25. apríla: 
semifinále: HC Sporta Hlohovec (I. liga) - Iuventa Michalovce, HK Slávia Partizánske - HK Slovan Duslo Šaľa 
26. apríla: 
finále: víťazi semifinálových duelov 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL