Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Brašov favoritom, pre Iuventu sú duely 3. kola P-EHF výzvou


13.11.2014


Borys Petrovskyj (tréner hádzanárok Iuventy Michalovce): "Corona Brašov môže pomýšľať aj na celkový triumf v Pohári EHF"


Ako líderky s trojbodovým náskokom na čele tabuľky slovensko-českej súťaže žien (WHIL) sa môžu hádzanárky Iuventy Michalove už sústrediť na povinnosti na pohárovej scéne. Zemplínčanky čaká v sobotu 15. novembra od 17.30 h v domácom prostredí prvý zápas 3. kola Pohára EHF 2014/2015 proti rumunskému ASC Corona 2010 Brašov (rozhodujú Ukrajinci Miščuk a Rožkov).

"Čaká nás náročná konfrontácia s veľmi kvalitným družstvom, ktoré môže pomýšľať aj na celkový triumf v Pohári EHF. Pokúsime sa vymyslieť na základe videa z duelov Brašova taktiku, ktorá bude na súpera platiť. Dievčatá zahrali dobre v stredu proti Slavii Praha a pred našimi fanúšikmi sa budú chcieť ukázať aj v sobotu. Situáciu nám komplikujú zranenia, ale budeme bojovať," uviedol kouč Iuventy Borys Petrovskyj. 

Jeho zverenky v stredajšej predohrávke 8. kola WHIL jednoznačne zdolali v súboji o prvú priečku priebežného poradia pražskú Slaviu (34:23). Okrem dlhodobých maródok Geričovej, Rebičovej či Olšovskej nenastúpila ani Hruščáková a Kučerová bola len pripravená na striedačke, ale do hry aj vzhľadom na priaznivý vývoj v prospech Iuventy nezasiahla. 

Michalovčanky vyradili v 2. kole Pohára EHF kosovské družstvo KHF Kastrioti vďaka dvom domácim vysokým víťazstvám 44:14 a 31:20. Hráčky Brašova, víťazky Vyzývacieho pohára 2005/2006 a finalistky Pohára víťazov pohárov 2007/2008, budú niekoľkonásobne tvrdším orieškom. Boli priamo nasadené do 3. kola, takže ich čaká premiérové vystúpenie v Pohári EHF 2014/2015. "Je to rumunský vicemajster, ktorý sa aj v aktuálnom ročníku drží v popredí za hviezdnymi tímami ako HCM Baia Mare. V kvalitnej ligovej súťaži figuruje na štvrtom mieste len o skóre za CSM Bukurešť. Tréner reprezentácie Rumunska Gheorghe Tadici zaradil do kádra na blížiace sa ME sedem hráčok z Brašova na čele s kapitánkou a legendou Aureliou Bradeanovou. Toto všetko hovorí o sile nášho najbližšieho súpera, ktorý je favoritom dvojzápasu, ale pre nás je to výzva niečo na európskej scéne dokázať," povedal športový riaditeľ úradujúceho slovenského šampióna Jaroslav Čúrny. 

Odvetné stretnutie 3. kola Pohára EHF je v Brašove na programe v nedeľu 23. novembra o 17.00 h SEČ. 


Pohár EHF žien 2014/2015 - 3. kolo - prvý zápas (odveta 23. 11. - 17.00 h SEČ): 
sobota 15.11. o 17.30 h: Iuventa Michalovce (SR) - ASC Corona 2010 Brašov (Rum.), rozhodujú Miščuk a Rožkov z Ukrajiny 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL