Máj 2024
PUSŠPSN
11

W17 EHF Euro 2015

Novozámčania sa dočkali bodov proti favoritovi


13.11.2014


Hádzanári Nových Zámkov zvýšili svoje šance v boji o účasť v prvej šestke


Najprekvapujúcejší výsledok doterajšieho priebehu extraligovej sezóny sa zrodil v stredu v Nových Zámkoch, kde hádzanári Štartu zdolali v dohrávanom stretnutí 11. kola HC Sporta Hlohovec 32:27 (16:11).

„Podali sme veľmi dobrý výkon. Chlapci pristúpili k duelu maximálne zodpovedne, vynikajúco nám zachytal brankár Tomáš Šuba a fungovala nám vysunutá obrana, ktorá evidentne robila hlohovským hráčom problémy,“ prezradil kormidelník Štartu Peter Sporni hlavné faktory úspechu v konfrontácii s favoritom. 

Jeho zverenci s výnimkou úvodu, keď inkasovali prvý gól, prakticky celý zápas viedli (najviac o 7 gólov) a svojmu súperovi pripravili len tretiu prehru v aktuálnom ročníku. Sporta predtým nestačila len na Tatran Prešov a HK Agro Topoľčany. „Nám vyšlo prakticky všetko, chlapci dali do zápasu maximum. Pomohlo nám, že sa postupne vyfaulovali piliere defenzívy hostí Tomáš Laho a Šaňo Ivanov. Aj keď treba povedať, že moji hráči mali na tom tiež zásluhu, lebo sa dobre tlačili do šestky. Navyše, brankárom Sporty sa v stredu až tak nedarilo. A pokiaľ ide o možné podcenenie, tréner Hlohovca Martin Lipták nemá vo zvyku podceňovať súperov,“ pokračoval Sporni, ktorého potešilo za kvalitný výkon prišla aj odmena v podobe zisku cenných dvoch bodov: „Sme radi, že sa nám podarilo zdolať Hlohovčanov. Už aj proti Topoľčancom sme podali dobrý výkon, ale napokon sme o gól prehrali. Teraz sme konečne dotiahli stretnutie do úspešného konca.“ 

Strelecky potiahol novozámocké družstvo na ľavej spojke hrajúci Dávid Pogány, autor 11 presných zásahov. „A to mohol dať aj viac gólov, niektoré ďalšie možnosti mu ešte vychytal Žernovič. Treba zdôrazniť, že pre Dávida skvele pracovali Marek Monczka a Tomáš Straňovský, ktorí viazali na seba hráčov súpera a on mal potom o to ľahšiu úlohu. Pogány však zahral vynikajúco. Verím, že aj v ďalších vystúpeniach nadviaže na svoj včerajší výkon,“ pochválil Sporni opory svojho tímu. 

Hádzanári Nových Zámkov sa v tabuľke posunuli na 6. priečku, pričom majú pred svojimi najbližšími prenasledovateľmi jednobodový (Košice), resp. dvojbodový náskok (ŠKP Bratislava). „Boli sme naladení tak, že keď chceme postúpiť do prvej šestky musíme zdolať niekoho z trojice Topoľčany, Hlohovec a Považská Bystrica. Získali sme dva cenné body, ktoré však musíme najbližšie potvrdiť v Martine a doma proti Košiciam,“ dodal na záver kouč HC Štart.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL