Apr 2024
PUSŠPSN
18

W17 EHF Euro 2015

Úspech kolektívu radí nad gólové štatistiky


17.11.2014


Blažekovej želanie pred ME: "Ukázať, že aj na Slovensku vieme hrať dobrú hádzanú"


Slovensko reprezentovala v mládežníckych kategóriách. Vďaka výkonom v klubovom drese sa už pravidelne objavuje v nomináciách aj národného tímu žien. Selma Blažeková je jednou z troch hráčok Slávie Partizánske, ktorú tréner reprezentácie SR Dušan Poloz zaradil do 18-členného kádra na záverečné sústredenie pred decembrovými majstrovstvami Európy v Chorvátsku a Maďarsku. Postavou nevysoká, ale výkonmi spoľahlivá 23-ročná krídelníčka.


S Partizánskym zažívate zatiaľ sezónu ako na hojdačke. Ako sa darí vám?

"Mne osobne celkom dobre. Dokončujem si vysokú školu a venujem sa hádzanej, ako sa len dá. Už len, aby nám to išlo lepšie aj na palubovke a začali sme vyhrávať."


Zatiaľ ste nastrieľali 32 gólov, čo je druhý najvyšší počet z vášho tímu. Ste spokojná so svojou streleckou produktivitou?

"Nemyslím si, že je dôležité, kto koľko gólov nastrieľa. Mám rada, keď sa hrá kolektívne. Podstatnejšie sú víťazstvá, takže na góly a ich počet sa vôbec nepozerám."


V reprezentácii patríte k mladším hráčkam. Je to pre vás do určitej miery aj škola, keď môžete hrať po boku ostrieľaných hráčok ako Jakubisová, Dubajová, Beňušková, ...?

"Pre mňa je to v každom prípade dobrá škola. Rada zbieram nové skúsenosti, ktoré môžem v budúcnosti využiť."


Radíte sa s tými staršími a skúsenejšími čo zlepšiť, aby to malo pozitívny dopad na hru národného tímu?

"Áno, nechám si poradiť od starších a skúsenejších spoluhráčok. Stále mám čo zlepšovať."


Prispôsobujete svoj štýl hry tomu, či hráte na domácej ligovej scéne ale na medzinárodnej za reprezentáciu? 

"V domácej lige je to iné ako v reprezentácii. Najmä v tom, že vo WHIL sa hrá v pomalšom tempe ako v národnom tíme. Nemyslím si však, že by som si v lige viac dovolila ako v reprezentačnom drese. Možno, keď hrám za klub, tak som uvoľnenejšia. V každom zápase, či už v klube alebo reprezentácii, sa snažím vydať zo seba všetko. Vždy chcem podať maximálny výkon, hoci nie stále to vyjde tak, ako si predstavujem."


Ako je vaše želanie ohľadom účasti na blížiacich sa ME?

"V prvom rade by som bola veľmi rada, keby som sa dostala do kádra, ktorý sa zúčastní na ME. V súvislosti s naším štartom na šampionáte si predovšetkým prajem, aby sme zabojovali o čo najlepšie výsledky a ukázali, že aj na Slovensku vieme hrať dobrú hádzanú."





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL