Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Šalianska dráma s remízovým koncom


20.11.2014


Partizánske prehralo v Moste, ale výkonom nesklamalo


Záverečné jesenné kolo spoločnej slovensko-českej súťaže v hádzanej žien (WHIL) otvorili dve stredajšie predohrávky, v ktorých sa predstavili majstri oboch krajín. Iuventa Michalovce zostáva aj po 9. kole nezdolaná, keď v šlágri na palubovke rivala HK Slovan Duslo Šaľa remizovala 31:31 (14:4) a predĺžila svoju šnúru bez prehry na 17 zápasov. Michalovčanky siahali po víťazstve, ale domáca kanonierka Andrea Kertészová v poslednej sekunde zariadila úspešným pokutovým hodom deľbu bodov. Iuventa je však naďalej na čele tabuľky. "Chceli sme získať dva body, takže z toho pohľadu som nespokojný, ale môžem vysloviť spokojnosť s tým, ako dievčatá bojovali,“ uviedol kouč úradujúceho slovenského šampióna Borys Petrovskyj. Šalianky mali plný bodový zisk tiež na dosah, veď dve a pol minúty pred koncom vyhrávali 30:28. Napokon sa museli strachovať, či nevyjdú naprázdno. "Myslím si, že deľba bodov je zaslúžená, hoci sme to dnes mohli dotiahnuť aj do víťazného konca, keby pri nás v závere stálo trochu šťastie," povedal na margo remízového výsledku tréner Dusla Rudolf Petrikovič.

Úradujúci český majster DHK Baník Most si poradil s HK Slávia Partizánske 27:22 (13:12), keď odpor súpera zlomil po zmene strán. Veľký podiel na tom má 11-gólová Simona Szarková, aktuálne už najlepšia strelkyňa súťaže. Na opačnej strane dosiahla dokonca tucet presných zásahov tvorkyňa hry Partizánčaniek Klaudia Michnová. Zo streleckej potencie oboch týchto slovenských reprezentantiek môžu mať radosť aj kormidelníci. V Moste to bola aj konfrontácia kolegov z lavičky národného tímu SR - na domácej strane Dušana Poloza a na strane hostiek Petra Olšavského, ktorý bol napriek prehre s výkonom svojich zvereniek spokojný: "Po výkonoch v predchádzajúcich dvoch zápasoch sme dnes zahrali omnoho lepšie. Dievčatá hrali kolektívne, uvedomili si, že je to o srdiečku. Držali sa s Mostom veľmi dobre." 


Hádzaná - WHIL (Women´s Handball International League) 2014/2015 - predohrávky 9. kola - streda: 

HK Slovan Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce 31:31 (14:14) 
Najviac gólov: Kertészová 9/3, Bujnochová 5, Trochtová 4 - Szöllösiová 8, Horňáková a Kučerová po 6 
Pok. hody: 4/4 - 2/2, vylúčené: 1 - 4, ČK: 49. Trehubová (Iuventa) za hrubý faul, rozhodovali: Brunovský a V. Čanda (obaja SR), 1000 divákov 

DHK Baník Most - HK Slávia Partizánske 27:22 (13:12) 
Najviac gólov: S. Szarková 11/3, Súkenníková 5, Ryšánková 3 - Michnová 12/6, Szökeová a Gajdošová po 3 
Pok. hody: 7/5 - 7/5, vylúčené: 2 - 3, rozhodovali: Hájek a Macho (obaja ČR), 750 divákov 

Zostávajúci tohtotýždňový program WHIL: 

9. kolo: 
piatok 21. 11.: 
HC Zlín - ŠKP Bratislava, Sokol Písek - DHC Sokol Poruba, DHK Zora Olomouc - HC Veselí nad Moravou, DHC Slavia Praha - Bemaco Prešov (všetky o 18.00 h) 

predohrávka 17. kola: 
sobota 22. 11.: 
Sokol Písek - Bemaco Prešov (15.00) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL