Mar 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Heisterova nominácia aj s Drápalom a J. Mikitom


20.11.2014


Nominácia hádzanárov SR na sústredenie v Bratislave


Pre slovenskú mužskú reprezentáciu hádzanárov sa dvoma kvalifikačnými zápasmi o postup na ME 2016 proti Slovinsku (25:31) a Švédsku (23:33) ešte neskončili povinnosti v tomto kalendárnom roku. Tréner Zoltán Heister na začiatok decembra naplánoval krátke sústredenie v Bratislave.

Na dvojdňový zraz (1. - 2. 12. 2014) dostalo pozvánku 17 hráčov, ktorí sú prevažne z extraligových klubov. Najpočetnejšie zastúpenie má vďaka kvartetu nominovaných vicemajster HK Agro Topoľčany. Do národného tímu sa vracia topoľčianska spojka Ivan Kucharik a šancu dostane tiež skúsený brankár Ľubomír Drápal z Považskej Bystrice. Vo výbere sú aj traja legionári - krídelník Marek Kováčech (König-Trade Balmazújvárosi KK), spojky Csaba Szücs ml. (TSV Hannover-Burgdorf) a Jakub Mikita (PLER Budapešť), ktorý sa drží v popredí poradia strelcov najvyššej maďarskej súťaže. 

Na Slovákov v závere decembra čaká štart na turnaji o Vianočný pohár v poľských Katoviciach a nový kalendrány rok začnú na Yellow Cupe vo švajčiarskom Winterthure. Heisterovi zverenci majú zraz v metropole SR naplánovaný na pondelkové ráno, následne budú trénovať v športovej hale Mladosť.

Nominácia mužskej reprezentácie hádzanárov Slovenska na sústredenie v Bratislave (1. - 2. 12. 2014): 
brankári: Marián Žernovič (HC Sporta Hlohovec), Ľubomír Drápal (MŠK Považská Bystrica) 
pivoti: Martin Slaninka, Boris Sivák (obaja HK Agro Topoľčany), Tomáš Adamčík (MŠK Považská Bystrica) 
krídla: Marek Kováčech (König-Trade Balmazújvárosi KK/Maď.), Martin Briatka (HK Agro Topoľčany), Miroslav Volentics, Anton Kasagranda (obaja ŠKP Bratislava), Martin Miženko (HC Sporta Hlohovec) 
spojky: Csaba Szücs ml. (TSV Hannover-Burgdorf/Nem.), Jakub Mikita (PLER Budapešť/Maď.) Radovan Pekár, Lukáš Urban (obaja Tatran Prešov), Ivan Kucharik (HK Agro Topoľčany), Karol Zechmeister (ŠKP Bratislava), Tomáš Vallo (MŠK Považská Bystrica) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL