Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

V súboji Dusla s Iuventou kvalitná hra i napätie až do konca


20.11.2014


Víťazstvo v šlágri WHIL mali na dosah Šaľa i Michalovce, s remízou spokojnosť na oboch stranách


V šalianskej Mestskej športovej hale vyvrcholila v stredu pre dve najlepšie slovenské družstvá jesenná ligová časť. V šlágri 9. kola spoločnej slovensko-českej interligy žien (WHIL) HK Slovan Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce si diváci si prišli na svoje. Boli svedkami drámy, ktorá dospela do remízového konca 31:31 (14:14).

"Stretli sme sa so špičkovým klubom a myslím si, že to bol jeden z najkvalitnejších zápasov v tejto súťaži. Duel zniesol z hľadiska úrovne prísne kritériá. Deľba bodov je zaslúžená, hoci keby na konci stálo pri nás trochu šťastie, tak sme mohli stretnutie dotiahnuť do víťazného konca. Aj tak ďakujem dievčatám za predvedený výkon, bojovnosť a peknú i kvalitnú hádzanú," zhodnotil súboj rivalov šaliansky tréner Rudolf Petrikovič. 

Jeho zverenky lepšie vstúpili do stretnutia. Viedli 4:1 i 5:2, ale potom deväť minút neskórovali a súperky otočili stav na 6:5 vo svoj prospech. "Bolo len otázkou času, kedy sa chytia aj Michalovčanky, lebo majú kvalitný káder. Vedeli sme, že sa s nimi budeme biť o každý gól i centimeter na palubovke. V úvode nám dobre fungovala obrana, potom sme trochu poľavili, ale napokon sme sa vrátili do zápasu," pokračoval Petrikovič, ktorý aj pri dvojgólovom manku v druhom polčase nestrácal nádej na obrat: "Pre mňa to bolo dnes dlhých 60 minút. Samozrejme, stále som veril, že to zvládneme víťazne. Do duelu sme išli s cieľom vyhrať. Žiaľ, nevyšlo to, ale dievčatám nemám čo vytknúť. Splnili to, čo mali. Každá vydala zo seba maximum." 

Duslo v 58. min vyhrávalo 30:28 a zdalo sa, že prvá interligová prehra Iuventy je na spadnutie. V súboji Dusla s Iuventou kvalitná hra i napätie až do konca vyjadril Petrikovič spokojnosť s konečnou remízou. 

Prím hrali skúsenejšie spoluhráčky, ale dobre naskočila do zápasu aj mladá krídelníčka Lívia Klučková, ktorá svojou dravosťou a gólmi pomohla Šali dotiahnuť sa na Iuventu. "Podľa mňa to bol pre oko diváka veľmi dobrý zápas v neskutočnej atmosfére. Dali sme do toho všetko a mali sme šancu vybojovať si oba body. Máme však aspoň jeden, čo je vždy lepšie ako nič. V domácom prostredí sme chceli zvíťaziť, ale na konci sme mohli vyjsť naprázdno, takže aj remíza je super," uviedla Klučková.

Iuventa predĺžila na horúcej šalianskej pôde sériu bez prehry na 17 stretnutí. Dve a pol minúty pred koncom to však vyzeralo, že súper jej šnúru prestrihne. Tri góly za sebou priniesli obrat vo vývoji skóre a Zemplínčanky sa v záverečných necelých 40 sekundách snažili ubrániť tesné vedenie. Napokon im to nevyšlo. "Družstvo ukázalo charakter. Dievčatám som veril aj za nepriaznivého stavu. Ďakujem im za predvedený výkon pri našom momentálne nabitom programe. Nie som spokojný s tým, že sme nevyhrali, ale za bojovnosť si baby zaslúžia pochvalu," pridal svoj pohľad na stredajšiu konfrontáciu michalovský Borys Petrovskyj. 

Spokojnosť s nerozhodným výsledkom vyjadrila aj Tetyana Trehubová, ktorá musela palubovku predčasne opustiť v 49. min po červenej karte. "Chceli sme sa víťazne rozlúčiť s jesennou časťou ligovej súťaže. Tešíme sa však aj zo zisku jedného bodu. Podstatné je, že sme neprehrali," dodala ľavoruká opora Iuventy. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL