Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Záporožie aj so Štochlovou pomocou opäť v hre o postup


21.11.2014


Štochl vychytal víťazstvo v Schaffhausene


Slovenská hádzanárska brankárska legenda Richard Štochl opäť raz dokázal, že rozhodne ešte nepatrí do starého železa. Jeho veľkou zásluhou môže GK Motor Záporožie opäť bojovať o postup do osemfinále Ligy majstrov 2014/2015. Úradujúci ukrajinský šampión síce prvé štyri zápasy základnej D-skupiny najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže mužských klubov tesne prehral, ale teraz sa chytil dvoma víťazstvami nad Kadetten Schaffhausen. Na minulotýždňový domáci triumf z Kyjeva 31:26 nadviazal vo štvrtok v Schaffhausene, kde si so švajčiarskym majstrom poradil 37:32.

Štochl atakoval hranicu 40-percentnej úspešnosti. V prvom zo vzájomných duelov predviedol 17 úspešných zákrokov, v odvete pridal ešte štyri navyše. Tridsaťosemročný gólman absolvoval vo štvrtok kompletnú minutáž. Hráčom súpera pochytal niekoľko čistých šancí a nedovolil skórovať ani v jednom prípade z troch pokutových hodov. 

Motor predstihol v aktuálnom poradí "déčka" tím Kadetten, ktorému stále chýba zranený slovenský tvorca hry Peter Kukučka, a v tabuľke je už štvrtý. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL