Apr 2024
PUSŠPSN
18

W17 EHF Euro 2015

Prešov proti Melsungenu aj duelom bývalých kolegov z lavičky


22.11.2014


Hádzanári Tatrana Prešov v 3. kvalifikačnom kole Pohára EHF v sobotu na palubovke bundesligového MT Melsungen


Hádzanári HK Agro Topoľčany sa v 3. kvalifikačnom kole Pohára EHF mužov 2014/2015 doma popasujú so švajčiarskym Pfadi Winterthur, hráči Tatrana Prešov sa v rovnakej súťaži predstavia v Nemecku. V sobotu 22. novembra od 19.00 h nastúpia v Kasseli proti bundesligovému MT Melsungen (rozhodujú Macedónčania Nikolov a Načevski).

"Našou výhodou je, že odvetu hráme doma. Nebudem teraz hovoriť o počte gólov, ale chceme dosiahnuť výsledok, ktorý nám umožní pomýšľať na postup aj o týždeň. Ak bude naša šanca žiť, možno nás príde v odvete povzbudiť 4000 fanúšikov," vyjadril sa pre stránku EHF na margo prvého duelu tréner úradujúceho slovenského šampióna Peter Dávid, pre ktorého bude mať konfrontácia s Melsungenom špecifickú príchuť. Mužstvo súpera totiž vedie Michael Roth, ktorému robil asistenta počas pôsobenia v TV Grosswallstadt. 

Prešovčania, ktorí sa do Pohára EHF presunuli po neúspechu v kvalifikácii Ligy majstrov, po porcii štyroch minulotýždňových ligových zápasov sa tento týždeň mohli nerušene pripravovať na pohárové povinnosti. Do dejiska sobotňajšieho zápasu odcestovali už v predstihu v stredu večer. "Nemeckú hádzanú veľmi dobre poznám, takisto aj robotu i zmýšľanie kouča Melsungenu Michaela Rotha. Favorit je jasný, ale my sa pokúsime prekvapiť," povedal Dávid, keď sa dozvedel meno súpera svojho tímu. 

Ak si chcú Prešovčania tretíkrát za sebou zahrať v skupinovej fáze Pohára EHF, nezostáva im iná možnosť, ako prejsť cez náročnú nemeckú prekážku. Historické štatistiky však zeleno-bielym neprajú, v konfrontácii s bundesligovými tímami v európskych pohároch majú v novodobej histórii nepriaznivú bilanciu 0 - 3 - 9. 

Melsungen je aktuálne 11. tím I. bundesligy so ziskom 14 bodov z 15 duelov a len s dvojbodovým odstupom na piaty HSV Hamburg. Naposledy uspel v stredu na palubovke klubu slovenského krídelníka Martina Straňovského, keď nad HC Erlangen vyhral 31:28. "Prešov je pre nás náročný súper. Silou porovnateľný s Toulouse, ale fyzicky ešte vyspelejší," tvrdí kormidelník Roth, ktorého zverenci v 2. kvalifikačnom kole Pohára EHF vyradili francúzsky Fenix Toulouse (34:27, 23:26). V kádri Melsungenu sú siedmi legionári - traja Švédi (Sandström, Fahlgren, Appelgren), dvaja Srbi (Rnič, Vučkovič), Chorvát (Marič) a Holanďan (Boomhouwer). 

Prepojení medzi Melsungenom a prešovskou, resp. slovenskou hádzanou je viacero. Súčasný hráč Tatrana Alexander Radčenko strávil v družstve MT krátku časť svojej kariéry, Melsungen priviedol do I. bundesligy bývalý kouč Prešova Rastislav Trtík a tréner brankárov slovenského majstra Maroš Kolpak v minulosti chytal za Kronau-Östringen, ktorý vtedy viedol Michael Roth. V hľadisku kasselskej Rothenbach-Halle by v sobotu nemal chýbať ani niekdajší vynikajúci slovenský reprezentant Daniel Valo, ktorý svoju bundesligovú kariéru začal práve v Melsungene. 

Odveta v Tatran handball aréne je na programe v sobotu 29. novembra od 18.00 h. 

Pohár EHF mužov 2014/2015 - kvalifikácia - 3. kolo - prvý zápas (odveta 29. 11. o 18.00 h): 
sobota 22.11.: 
19.00 h MT Melsungen (Nem.) - Tatran Prešov (SR), rozhodujú Slave Nikolov a Gjorgji Načevski z Macedónska 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL