Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Topoľčany privítajú v Pohári EHF lídra švajčiarskej ligy


22.11.2014


Hádzanári HK Agro Topoľčany v sobotu o priblíženie sa k účasti v skupinovej fáze


Z dvojice slovenských zástupcov v 3. kvalifikačnom kole Pohára EHF mužov 2014/2015 sa počas nadchádzajúceho víkendu predstaví v domácom prostredí len HK Agro Topoľčany. Úradujúci vicemajster SR má pred sebou pokračovanie doterajšej úspešnej púte na európskej scéne. V sobotu 22.11. od 18.00 h privíta vo svojej domovskej hale (opäť dostal od EHF výnimku) švajčiarsky tím Pfadi Winterthur.

"Pohárové zápasy sú často nevyspytateľné. Rozhoduje v nich momentálna forma, ale treba mať aj športové šťastie. Bojuje sa o každý gól a každý sa snaží utvoriť si čo najlepšiu východiskovú pozíciu. Aj my urobíme v sobotu všetko pre to, aby sme zvládli prvý duel k spokojnosti a dosiahli čo najlepší výsledok. Myslím si, že sa stretneme s náročnejším protivníkom, ako boli holandské kluby v predchádzajúcich kolách, aj keď reálne sa to ukáže až na ihrisku," uviedol tréner HK Agro Dezider Jakubička, ktorého čaká na lavičke tohtosezónna premiéra v Pohári EHF. Cez prvé dve kvalifikačné kolá prešlo topoľčianske družstvo pod vedením Ivana Pompoša. 

Topoľčany okupujú v slovenskej extralige, v ktorej v stredajšej predohrávke vyhrali nad HKM Šaľa 35:23, druhú pozíciu za suverénnym Tatranom Prešov. Winterthur je suverénny líder najvyššej švajčiarskej súťaže, v ktorej v stredu zdolal ´vonku´ BSV Bern Muri 29:22. "Posledné dva týždne venujeme pozornosť nášmu súperovi, sledujeme jeho zápasy. Verím, že z tejto stránky budeme dobre pripravení. Podstatné bude, ako dokážeme získané poznatky zrealizovať na palubovke. Čaká nás skúsené a vyspelé družstvo s litovským brankárom Arunasom Vaškevičiusom či pravou spojkou Julianom Kriegom z Nemecka," poznamenal Jakubička, ktorého zverencov netrápia vážnejšie zdravotné problémy. 

Hádzanári HK Agro Topoľčany prešli v 1. kole cez HV KRAS/Volendam (32:29, 23:23) a v 2. kole vyradili ďalšie holandské družstvo Targos Bevo HC (32:25, 27:24). Holanďanom sa nevyhnú ani v sobotu, keďže arbitri Peter Bol a Ed van Eck sú z krajiny tulipánov. Pfadi Winterthur si účasť v 3. kole zabezpečil v dvojzápase so srbským RK Železničar 1949 Niš, nad ktorým dvakrát zvíťazil - doma 35:26 a vonku 30:29. V jeho súčasnom kádri figuruje aj Michal Švajlen, syn slovenskej brankárskej legendy Ľubomíra Švajlena. Topoľčianska hala zatiaľ nie je vypredaná, ale očakáva sa, že v sobotu večer bude zaplnená do posledného miesta a fanúšikovia poženú Agro v ústrety skupinovej fázy Pohára EHF. Odveta vo Winterthure je na programe v nedeľu 30. novembra o 17.00 h. 




Pohár EHF mužov 2014/2015 - kvalifikácia - 3. kolo - prvý zápas (odveta 30. 11. o 17.00 h): 
sobota 22.11.: 
18.00 h HK Agro Topoľčany (SR) - Pfadi Winterthur (Švaj.), rozhodujú: Peter Bol a Ed van Eck (Hol.) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL